Labdarúgás NB I.

2019.11.02. 19:35

Gólgazdag meccsen nyert az Újpest

Az Újpestet látta vendégül az OTP Bank Liga NB I. tizenegyedik fordulójában a Kaposvári Rákóczi FC. A somogyi zöld-fehérek bár korán vezetést szereztek, s ezúttal is nagyot küzdöttek, de a pontszerzés ismét elmaradt.

Klein Péter

Mindkét csapat labdarúgói egy győzelemmel a hátuk mögött a várták a szombati találkozót, hiszen a Rákóczi a Tiszakécskét, míg az Újpest az Ajkát ejtette ki szerdán a Magyar Kupából. A kaposváriak mindezt egy teljes félidőt emberhátrányban futballozva tették. Ez, valamit az, hogy egy éve egy igen tartalékos csapattal sikerült legyőzniük a fővárosiakat hitet adhatott a Rákóczinak. Ennek megfelelően nagyszerűen kezdték a mérkőzést a házigazdák, akik már a negyedik percben előnybe kerültek: Ádám Martin ugratta ki a leshatáron álló Balázs Zsoltot, aki Banai Dávid mellett gurított a hálóba.

A Rákóczi támadó középpályása percekkel később is célba vette az újpesti kaput, s csak centikkel tévesztett célt bal lábas átlövése. A folytatásban mindkét csapat előtt adódott egy-egy óriási helyzet: előbb Obinna visszagurítása után Zsótér Donát lőtt közelről a bal kapufára, míg a másik oldalon Ádám Martin kitűnő centerezését követően Beliczky Gergő emelt a felső lécre. A játékrész derekán egy bombagóllal sikerült egyenlítenie a vendég együttesnek, miután Zsótér Donát távolról lőtte ki a jobb felső sarkot. A fővárosiaknak a szünet előtti percben a vezetést is sikerült megszerezniük, miután Zsótér Donát erős, a tizenhatos vonaláról leadott lövése kipattant Slakta Balázsról, a labdára Simon Krisztián csapott le, aki könyörtelenül lőtt a kapuba.

 

A második félidő elején egy védelmi megingást követően Obinna szinte az alapvonalról gurított a bal kapufa segítségével a kapuba, de a Rákóczit nem törte meg ez a gól, hiszen három perc múlva Ádám Martin fejesével zárkózott a hazai csapat. A hajrában mindent egy lapra feltéve támadt a Rákóczi, s meg is voltak a helyzetek, hiszen Ádám Martin fejelt Matej Poplatnik elé, aki közelről fölé lőtt, majd ismét Ádám Martin fejelhetett kapura, de Banai Dávid a kapufára tolta a labdát.

A kaposváriak, akiknél első NB I.-es mérkőzését játszotta a saját nevelésű Szabó Alex, ezúttal is nagyot küzdöttek, s legalább egy pontot megérdemeltek volna. Ezt a közönség is érezte, hiszen tapssal köszönte meg a labdarúgók teljesítményét.

Kaposvári Rákóczi FC–Újpest FC 2–3 (1–2)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 2075 néző. V.: Pillók (Szert, Szalai D.).

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Nagy J. (Vachtler, 70. p.), Nagy T., Szabó A., Fodor M. – Szakály A., Yakymiv (Nagy K., 53. p.) – Balázs Zs., Beliczky, Nagy R. (Poplatnik, 66. p.) – Ádám M. Vezetőedző: Disztl László.

Újpest FC: Banai – Pauljevic, Heris, Ristervski, Burekovic – Sankovic– Obinna (Szakály P., 90. p.), Onovo, Zsótér (Balázs B., 85. p.), Simon K. (Bjarnason, 78. p.) – Feczesin. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Gólszerzők: Balázs Zs. (4. p.), Ádám M. (52. p.), illetve Zsótér (27. p.), Simon K. (44. p.), Obinna (49. p.).

Sárga lap: Obinna (34. p.), Pauljevic (57. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában