snowboard

2020.03.03. 11:04

Fekete Lilla ezüsttel zárta az európai parajátékokat

Ezüstérmet szerzett Lengyelországban az első Európai Téli Parajátékokon Fekete Lilla. A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola 15 esztendős para snowboard versenyzője óriás műlesiklásban lett második.

Sonline

– Az elmúlt napok változatos időjárása és kedvezőtlen hóviszonyok ellenére jól sikerült a felkészülés, Lilla remek formában vágott neki a versenynapnak – kezdte értékelését Némethné Harmat Rózsa, a Magyar Paralimpiai Csapat szakágvezetője. – Mentálisan erősen, megfelelő önbizalommal állt a rajthoz, elhitte magáról, hogy menni fog. Két stabil dinamikus menettel a második helyen végzett. A versenyt a 10 éves rutinnal rendelkező lengyel Monika Kotzian nyerte, így különösen szép eredmény, hogy Lilla a másfél éves snowboard múltjával ilyen remek teljesítményt nyújtott.

Fotók: Magyar Paralimpiai Csapat

Némethné Harmat Rózsa hozzátatte: az egész rendezvény nagyon jó hangulatú volt, olyan mint egy nagy összetartó család, mindenki drukkol mindenkinek és segítjük egymást, amiben lehet. Köszönjük a Magyar Paralimpiai Bizottságnak és a Magyar Snowboard Szövetségnek a folyamatos támogatását, és a helyszínen Dányi Anita csapatvezetőnek, aki mindenben mellettünk állt.

Mint arról már lapunkban is többször beszámoltunk a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola fiatal snowboardosa nemzetközi edzőtáborokkal és versennyel is készült az elmúlt hónapokban az előtte álló feladatokra. A legnagyobb cél a 2022-es Téli Paralimpiai Játékokon való indulási jog megszerzése. Ehhez a kvalifikációs viadalokon kell minél jobban szerepelni és ezzel együtt megszerezni a kellő számú pontot.

A Lengyelországban elért eredmény is fényesen bizonyítja, hogy Fekete Lilla töretlenül fejlődik, hiszen egyre erősebb versenyeken egyre jobb helyeken végez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában