labdarúgás-előzetes

2020.03.06. 13:34

Tatabányára utazik az idegenben november óta veretlen BFC Siófok

A tabellán negyedik BFC Siófok három nyeretlen találkozó után Tatabányán, a tizenkettedik Budaörs otthonában lép pályára az újabb győzelem reményében vasárnap, 14.30 órakor.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

A legutóbbi fordulóban tizenhat mérkőzés után megszakadt a BFC Siófok hazai veretlenségi sorozta, ráadásul három gólt kaptak a Csákvártól. Ennyit, illetve ennél többet legutóbb 2018 novemberében szedtek be, amikor a Kazincbarcika nyert 5-1 arányban Siófokon. Nem mindennapi vereség volt tehát ez a legutóbbi, miközben a Budafok ember és gól hátrányból nyert a Békéscsaba ellen, de a Budafok is tíz emberrel négy gólt rúgva verte a Gyirmótot! Ez a mentális erő (is) hiányzik többek közt a balatoniakból, akik ebben a szezonban hat bajnokin kerültek hátrányba, ám fordítani egyszer sem tudtak. Viszont nyert állásból sok pontot elszórtak, elég csak a tavaszi Szolnok, Szeged mérkőzésekre gondolni, vagy az őszi csákvárira, tiszakécskeire vagy békéscsabaira.

A Budafok – egyel kevesebbet játszva – egy ponttal gyűjtött kevesebbet a tavasszal, mint a Siófok, négy – Vác (1-0), Budafok (0-1), Szombathely (1-1), Gyirmót (4-1) – bajnokin hét pont a mérlegük, a somogyiak elleni lesz egymás után a negyedik „hazai” találkozójuk. Nem lesz könnyű összecsapás, főként, ha Gál Istvánnak továbbra sem sikerül rendezni együttese védekezését. A tavasszal mind az öt bajnokin kaptak gólt, szám szerint hetet, összehasonlításként az ősszel nem öt, hanem kilenc találkozót követően álltak ennyivel. Igaz, akkor máshogy is állt fel az együttes.

A somogyiaknál a belső védő Lorentz letöltötte eltiltását, míg a házigazdáknál Gyurácz nem játszhat. A két klub találkozóin a legkevésbé előforduló eredmény a döntetlen, tizenhárom éve ikszeltek utoljára egymással, azóta tizenegy bajnoki és egy Magyar Kupa találkozón nyolc siófoki és négy budaörsi siker született. Siófoki szempontból három nyeretlen – Szeged, Szolnok, Csákvár – bajnoki után nagyon fontos lenne az újabb három pont, ráadásul, ha nem kapnának ki, ez lehetne az ötödik veretlen meccsük egymás után idegenben. Ha már a hazai sorozatuk lezárult, jó lenne egy újat nyitni vendégként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában