STRANDRÖPLABDA

2020.06.08. 12:03

Aranypont döntött el több mérkőzést is

A második fordulóval – Orfűn – folytatódott a BAZSADO-kupa elnevezésű strandröplabda-versenysorozat. Az első játéknap, melynek a Deseda adott otthont, rekordnevezést hozott, s ezúttal sem volt oka a panaszra a szervezőknek, hiszen negyven csapat mérhette össze tudását öt kategóriában.

Molnár Gábor

Összesen hatvankettő sportoló vett részt az orfűi megméretésen és a két pályán hetvennégy mérkőzést váltottak egymással a felek. Azt, hogy mekkora csata zajlott egy-egy összecsapás során, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy több találkozó is aranyponttal dőlt csak el.

A férfiaknál ezúttal a Kecskés Bence, Keppel Attila alkotta páros nyert, megelőzve azt a Fenyő Balázs, Tóth Máté duót, mely megnyerte az előző fordulót és az idén címvédőként vágott neki a sorozatnak. A harmadik helyen az Örkényi András, Merkler Ábel egység végzett. A nőknél a Székely Barbara, Grábner Tímea diadalmaskodott, megelőzve a Czmerk Zsuzsanna, Béres Barbara és a Wirth Annamária, Duduka Inez párost.

A vegyes párosok küzdelmében a Székely Barbara, Merkler Ábel egység állhatott fel a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára, a második a Farkas Ádám, Miklovich Réka alkotta együttes lett.

Az U16-os leányoknál a Ferencz Emese, Vida Eszter, míg az U16-os fiúknál a Simon Bence, Lebó Péter alkotta csapata nyerte meg a BAZSADO-kupa második, Orfűn rendezett fordulóját.

Eredmények

Vegyes páros (13 csapat): 1. hely: Székely Barbara, Merkler Ábel; 2. Farkas Ádám, Miklovich Réka; 3. Bojtos Bíbor, Keppel Attila.

Nők (7 csapat): 1. hely: Székely Barbara, Grábner Tímea; 2. Czmerk Zsuzsanna, Béres Barbara; 3. Wirth Annamária, Duduka Inez.

Férfiak (11 csapat): 1. Kecskés Bence, Keppel Attila; 2. Fenyő Balázs, Tóth Máté; 3. Örkényi András, Merkler Ábel.

U16, leányok (6 csapat): 1. Ferencz Emese, Vida Eszter; 2. Németh Mercédesz, Vörös Vivien, 3. Varga Emma, Kelemen Leila.

U16, fiúk (3 csapat): 1. Simon Bence, Lebó Péter, 2. Szalaki Dominik, Fazekas Bence, 3. Csordás Berci, Fazekas Bálint.

A pontvadászat következő állomásai: Igal (június 14.), Zamárdi (június 20.), Marcali ( június 27.), Orfű (július 4.), Zamárdi (július 11.), Nagyatád (július 18.), Gunaras (július 25.), Balatonlelle (augusztus 1.), Gunaras (augusztus 8.).Molnár Gábor

Minden pont­ért alaposan meg kell küzdeni az orfűi viadalon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában