RÖPLABDA

2020.06.09. 12:52

Megint elhódítottuk a Magyar Kupát

Három évtizede, az 1990/1991-es szezonban játszhatta az első bajnoki döntőt a Fino elődje, a Kapos Volán, egy évvel később pedig megkezdődött a legendás aranykorszak. Összeállításunkban erre tekintünk vissza.

Fenyő Gábor

A 2002/2003-as idényt alaposan átalakult Kométa Kaposvár SE várta. A somogyi megyeszékhelyen folytatta pályafutását a válogatott Gubik János és Csíkos Gábor – előbbi Dunaújvárosból, utóbbi pedig Kazincbarcikáról érkezett –, s egy év után visszatért a Vegyésztől Pásztor Attila, illetve két szezon elteltével (az első Szegeden, a másik pedig Nyíregyházán volt) Mészáros Péter. Ugyanakkor légiósok nélkül maradt a kaposvári csapat, ifjabb Grózer György pedig a Bajnokok Ligája győztes német Friedrichshafen csapatához szerződött.

A Magyar Kupa döntőjének Kaposvár volt a házigazdája március 12-én és 13-án. Az elődöntőben a másik kaposvári csapat, az alsóbb osztályban szereplő Nafa RC volt az ellenfél, amelyet 3–0 arányban legyőzött a Kométa. A másnapi döntő már sokkal neccesebb volt: a bajnoki címről tavaly lecsúszott Vegyész RC Kazincbarcika már 2–0-ra vezetett, de hatalmas csatában sikerült hazai pályán fordítani. A bronzmeccset a tavalyi bajnok Dunaferr nyerte 3–0 arányban, ám a Nafa így is elégedett lehetett, hiszen fennállásuk legnagyobb sikerét érték el.

A bajnoki elődöntőben négy meccsen bizonyultunk jobbnak az újvárosiaknál, s a finálé első felvonását is behúztuk nagy csatában 3–2-re Kazincbarcikán. Ezt egy meglepő sima három szettes hazai vereség követte, majd most a Vegyész nyert hazai pályán öt játszmás csatában. Pedig az első két szett a miénk volt... A borsodiak nagyon készültek a kaposvári fellépésükre: három autóbusznyi szurkoló érkezett a több mint 400 kilométerre fekvő Kazincbarcikáról, ám az ünnep elmaradt, pontosabban pár nappal eltolódott. 3–0 arányban nyert a Kométa Kaposvár SE, április 20-án, húsvétvasárnap viszont minden eldőlt, miután a Barcika nyert 3–1-re.

Ez volt Demeter György (első) búcsúmeccse, aki egy évnyi játék, majd 11 évig tartó edzősködés után elköszönt Kaposvártól, s Törökország felé vette az irányt.

***

A Kométa Kaposvár SE gyermek alakulata bajnok lett, az ificsapat és a Kaposvári Sportiskola mini együttese ezüstöt szerzett, míg a Gárdonyi iskola IV. korcsoportos és a Munkácsy gimnázium VI. korcsoportos egyletének bronz jutott.

(Folytatjuk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában