kézilabda

2020.07.03. 13:10

A Kézilabda Akadémián készül a győri együttes

Balatonbogláron edzőtáborozik a Győri ETO KC.

KÉZILABDA A Győri Audi ETO KC felnőtt női kézilabdacsapata az idén már harmadik alkalommal kezdte a következő szezonra való felkészülést Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémián – tájékoztatott a neka.-hu. A Danyi Gábor által irányított felnőtt-, valamint az ifjúsági csapat játékosai egyaránt remek hangulatban, izgatottan várták már az újrakezdést és a balatoni edzőtábort, melynek programjában a kikapcsolódás mellett természetesen az edzések és felmérések kaptak főszerepet.

Az érkezést követő napon már a NEKA Sportcsarnokban tartott edzéseken vettek részt Kun Attila ifjúsági tanítványai, valamint az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes felnőttcsapat tagjai. Az új játékosok, Lukács Viktória és Silje Solberg is megilletődöttség nélkül gyakoroltak együtt társaikkal. Ahogy Danyi Gábor vezetőedző fogalmazott, a motiváltsággal nem volt probléma, sőt ennyi kihagyás, illetve labda és ütközés nélküli időszak után inkább vissza kellett fogni a lányokat egy-egy lövésnél vagy mozdulatnál.

– Nagyon várta már mindenki, hogy újra labdát foghasson a kezébe, vagy a társaival együtt gyakorolhasson, hiszen nehéz volt ez a külön, otthon töltött időszak – nyilatkozta a NEKA honlapján Danyi Gábor. – Balatonboglárra mindig szívesen térünk vissza, hiszen a nyugodt környezetben csak a kézilabdázásra kell koncentrálnunk, pár perc alatt minden elérhető közelségben van, ráadásul jó néha kiszakadni a megszokott ritmusból.

Az edzések mellett sportdiagnosztikai felmérések vártak a kézilabdázókra, a teszteket a győri erőnléti stáb végezte, a NEKA szakemberei a dinometriás vizsgálatok elvégzéséért és kiértékeléséért voltak felelősek.

A Győri Audi ETO KC vasárnapig edzőtáborozik a Balaton partján, majd visszatér Győrbe, és ott folytatja a következő szezonra való felkészülést.

***

Új gyógytornász kezdte el a munkát júliusban a Nemzeti Kézilabda Akadémián. A 23 éves Szi-Péter Zsolt Zalaegerszegen végzett gyógytornászként a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán, majd a Hévízen a Szent András Reumakórházban, illetve a város kézilabdázói és az utánpótláskorú labdarúgói mellett is dolgozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában