Minden napra Balaton

2020.07.09. 12:16

BL szintű csapattal vág neki a pontvadászatnak az SKC

Gőzerővel készül a kézilabda NB I. rajtjára a Siófok KC együttese, mely ugyan az EHF-kupában lesz érdekelt, de a szakemberek szerint Bajnokok Ligája szintű csapatot épített.

Molnár Gábor

Fotó: NemA

Már az előző szezonban is kiváló csapata volt a Siófok KC-nek, s ez az eredményekben is megmutatkozott. Hiszen a bajnokság lezárása előtt a második helyen álltak az NB I.-es bajnoki tabellán, az EHF-kupában pedig ott voltak a legjobb négy együttes között. Szakemberek szerint a balatoni együttes ott volt Európa, így a világ legjobb egyletei között, nos az SKC a nyáron továbberősödött. Olyan minőségi játékosok érkeztek, akiket bármely sztárcsapat szívesen a soraiban tudott volna. Ahogy lépésről lépésre fejlődött a gárda, úgy nőtt meg iránta a sajtó érdeklődés is, ezért úgy döntött a balatoni klub vezetése, meghívja a média képviselőit egy nyílt edzésre, ahol bárkivel készíthettek interjút.

– A filozófiánk gyakorlatilag szinte ugyanaz lesz, mint a Tor Odvar Moen-érában volt, hiszen együtt kezdtük el ezt a projektet – nyilatkozta Bent Dahl, a Siófok KC újonnan kinevezett vezetőedzője. – Apróbb változtatások azonban biztosan lesznek, hiszen érkeztek játékosok, akik új minőséget hoznak a csapatba és az én habitusom más, mint Toré volt.

A keretről szólva elmondta, nagyon örül, hogy az előző csapat gerince Siófokon maradt. – Hozzájuk csatlakoztak az új kézilabdázók, s az is jó dolog, hogy magyar válogatottak is érkeztek, hiszen a hároméves tervünkben benne volt, hogy esztendőről esztendőre minél több sportolót adjuk a magyar vagy más külföldi nemzeti együttesnek is – hangsúlyozta a norvég mester. – Itt van két holland világbajnok Laura van der Heijden és Danick Snelder, akiknek kiváló a hozzáállásuk, érkezett a német válogatott Dinah Eckerle, aki méltó utódja lesz a Győrbe távozó Silje Solbergnek.

Bent Dahl az előttük álló pontvadászatról szólva kiemelte, egy elképesztően erős bajnokságot vár, hiszen a Győri Audi ETO KC és a Ferencvárosi TC is sokat erősödött, de a többi együttes is jól igazolt. Szerinte jelenleg a magyar Európa legerősebb bajnoksága. – De azért vagyunk itt, hogy harcoljunk és küzdjünk a céljainkért – hangsúlyozta.

Tóth Gabriella Érdről igazolt a Balaton partjára. – Viszonylag későn tudtuk meg, hogy el kell jönnünk Érdről, akkor én két együttes közül választhattam, s Siófok lett a befutó – fogalmazott az irányító. – Szimpatikus együttes az SKC, s esztendők óta kiváló munka zajlik nálunk és nagy célokért hajtanak. Profi körülmények fogadtak, eddig csak jó dolgokkal találkoztam. Úgy gondolom, jó csapatunk lesz, de még össze kell szoknunk, ráadásul négy hónapja nem volt labda a kezünkben.

Nerea Pena az otthonában töltött karanténidőszak alatt vicces videókkal örvendeztette meg a követőit.

 

– Nálunk nagyon rossz volt a helyzet, de amennyire lehetett próbáltam pozitív maradni – mondta a spanyol válogatott és az SKC karmestere. – A szüleimmel töltöttem az időm jelentős részét és megpróbáltam őket is feldobni egy kicsit. Amint lehetőségem volt rá és biztonságban hagyhattam otthon a családomat, azonnal visszatértem Magyarországra, de őszintén bevallom, az eleje nagyon nehéz volt, hiszen itt nem volt akkor járványhullám, mint nálunk, s attól tartottam, miután megérkezek, itt is jobban felüti a fejét a betegség, de hála Istennek nem így lett. Aztán amikor elkezdődtek az edzések, és újra labdát fogtam a kezembe, előtört belőlem az érzés, újra kézilabdázni akarok.

A csapatról és a következő szezonról szólva az irányító hangsúlyozta, ugyanazok a céljaik, mint az előző idényben voltak. – Ez egy Bajnokok Ligája szintű együttes, s úgy is készültünk, hogy a legrangosabb európai kupaporondon szerepelhetünk. – Sajnos ez nem jött össze, s az, hogy elvették tőlünk a BL lehetőségét pluszmotivációt jelent nekünk. Személy szerint nagyon csalódott és mérges voltam, amikor kiderült, nem lehetünk ott a legjobbak között, s ennek hangot is adtam a közösségi oldalon.

Nerea Pena üzent a szurkolóknak: – Még nem tudni, ott lehettek-e velünk a szezonkezdeten, de addig is maradjatok egészségesek és vigyázzatok magatokra. – Ha úgy alakul, hogy egy ideig zárt kapuk mögött kell játszanunk, akkor is szorítsatok nekünk a tévé/monitor előtt. Amikor pedig már minden rendben lesz, nagy szeretettel várunk benneteket az arénában.

– Bár volt izomlázam rendesen, de jól esett a nulladik hét, hiszen olyan hosszú volt a kihagyás, hogy már nagyon vártam a felkészülést – felelte Tomori Zsuzsanna arra a kérdésünkre, miként sikerült a ráhangolódás. – Jó érzés volt visszajönni és a 20-szor 40-es pályán edzeni, mert bár otthon is dolgoztunk, de itt teljesen másak a körülmények.

Szerencsére a sérülése már a múlté, így teljes értékű munkát tud végezni. – Szuperül érzem magam, rendesen el tudtam kezdeni a többiekkel a munkát – tette hozzá a jobbátlövő. – A betegség és a műtét már a múlté.

A szezonra készülő csapatról szólva kijelentette, ez az együttes más lesz, mint az előző volt. – Tavaly azt mondtam, kell egy kis idő mire összeérünk, s őszre össze is állt a csapat. – Ebben a szezonban viszont sokkal mélyebb, minőségibb és sokrétűbb a keret, s ez óriási segítség lesz a szakmai stábnak, mindezek tükrében úgy gondlom, jobbak leszünk, mint az előző kiírásban. Nagy lesz a csata a topcsapatok között vár, hiszen közel kerültünk egymáshoz, s a pillanatnyi forma dönti majd el, mi lesz egy-egy kiélezett meccs végeredménye.

Tomori Zsuzsanna hangsúlyozta, nem bánta meg, hogy tavaly nyáron Siófokra szerződött. – Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy ilyen jó érzés ebben a csarnokban, ebben a városban játszani. A közösség összetart, a szurkalók pedig fantasztikusak, s bízom benne, hogy ezúttal meg tudjuk adni nekik azt, amire vágynak, azaz a BL-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában