RÖPLABDA

2020.07.21. 13:44

Válogatott röplabdázókkal vágnak neki az új évadnak

Hétfőn délelőtt a Kaposvár Arénában megkezdte a felkészülést a 2020/2021-es idényre az 1. MCM-Diamant Kaposvár csapata. Az első foglalkozásan 11 magyar játékos vett részt; a szerb légió négy tagja hiányzott.

Fenyő Gábor

Hétfőn délelőtt megkezdte a munkát a következő bajnoki szezonra a nagy terveket szövögető 1. MCM-Diamant Kaposvári NRC élvonalbeli röplabdacsapata. A társaság a következő két hétben heti 7–8 edzéssel hangol, majd megkezdik a nyári alapozást, ami egészen október 1-ig, azaz a nyíregyházi bajnoki rajtig tart.

– Az most a legfontosabb, hogy odafigyeljünk és vigyázzunk magunka, egymásra – kezdte Orosz Ferenc, az 1. MCM-Diamant Kaposvári NRC ügyvezető elnöke. – Két éve Szasa Nedeljkovics irányításával új útra léptünk, s erről nem szeretnénk letérni. Most már komolyan odafigyelnek ránk az ellenfeleink, de ez nem változtat a céljainkon. Kimondva-kimondatlanul a dobogót, mégpedig lehetőleg annak a legmagasabb fokát célozzuk meg.

– Az első két hétben csak szokjuk, hogy ismét együtt edzhetünk a Kaposvár Arénában; furcsa, de ugyanakkor jó és felemelő érzés – folytatta Szasa Nedeljkovics vezetőedző. – Augusztus 3-án vágunk majd bele az alapozásba, amely kerek nyolc héten át tart. Most heti 7–8, amolyan ráhangoló edzéssel nyitunk, ami idővel egyre több lesz.

– Hogy miért ilyen korán kezdtük az évadot? Mert sokat hagytunk ki, kiestünk a játékból, a ritmusból. Idő kell hozzá, hogy behozzuk a lemaradásunkat – fogalmazott Böcz Dávid másodedző. – Egyébként szerintem már a riválisaink is munkába álltak hasonló okok miatt.

Az első kaposvári edzésen 11 magyar játékos sorakozott fel. A szerb légiósok hiányoztak, mivel a biztonság érdekében karanténba vonultak. Tatjana Matic, Dubravka Djuric és a most nyáron igazolt, legutóbb Lengyelországban játszott Adela Helics már Kaposváron van, s két hét múlva, a karantén megszűntével csatlakozhatnak majd magyar társaikhoz. Sara Klisura viszont még Szerbiában tartózkodik.

Az előző szezonban szerepelt csapat tagjai közül nem láthatjuk az amerikai Oblad Berkeley Dawn-t és a horvát Lorena Sipicset, akik hazatértek. Szerencsés-Miklai Zsanett a hírek szerint egy II. osztályú török csapatban folytatja majd a pályafutását, Horváth Alexandra és a fiatal Németh Zsófia viszont befejezte játékos-pályafutását. Horváth Alexandra Pécsen a PEAC edzőjeként folytatja, Németh Zsófia pedig orvosi tanácsra vonult vissza, ám a tehetséges játékost visszavárják Kaposváron. Az öt távozó helyett öt új játékos érkezett: Szedmák Réka és Bodovics Hanna Békéscsabáról, Szatmáry Lilla az MTK-tól, Szerencsés Lili (hazatért) a Vasastól, továbbá a szerb Adela Helics.

A somogyi alakulat október első napján, csütörtökön mutatkozik majd be Nyíregyházán. Az első hazai bajnoki október 10-én, szombaton lesz, az ellenfél pedig a Balatonfüred.

Az 1. MCM-Diamant Kaposvári NRC együttműködési megállapodást kötött a Pécsi EAC csapatával, miszerint a 23 éven aluli játékosaik kettős igazolással játszhatnak. Márpedig szép számmal akadnak ilyen fiatalok: kérdés, hogy kiknek lesz kettős igazolásuk.

Nagyon várják a bajnoki rajtot

Öt új játékossal várja a bajnoki rajtot az 1. MCM-Diamant Kaposvári NRC csapata.

Az 1. MCM-Diamant Kaposvári NRC játékoskerete: Tálas Zsuzsanna (csapatkapitány), Kalmár Viktória – feladók; Sara Klisura (szerb), Tatjana Matics (szerb), Adela Helics (szerb), Szűcs Kinga, Kump Alíz, Hegyi Bianka Zsófia, Tóth Jázmin – ütők; Dubravka Djuric (szerb), Szedmák Réka, Bodovics Hanna, Szatmáry Lilla – centerek; Szpin Renáta, Szerencsés Lili – liberók.

Távoztak (5): Oblad Berkeley Dawn (amerikai) – center (visszatért az Amerikai Egyesült Államokba), Lorena Sipics – center (visszament Horvátországba), Szerencsés-Miklai Zsanett – ütő (II. osztályú török csapathoz igazolt), Németh Zsófia – ütő (orvosi javaslatra befejezte a sportpályafutását), Horváth Alexandra – ütő (befejezte a játékos-pályafutását, a PEAC edzőjeként folytatja).

Érkeztek (5): Szedmák Réka – center (Linamar-Békéscsabai NRC), Bodovics Hanna – center (Linamar-Békéscsabai NRC), Szatmáry Lilla – center (MTK), Szerencsés Lili – liberó (hazatért a Vasastól), Adela Helics – ütő (szerb, legutóbbi csapata a lengyel Energia MKS Kalisz volt).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában