ritmikus gimnasztika

2020.10.09. 10:55

Jól kezdték a szezont az LSC ifjú sportolói

A felnőtt és junior I. és II. osztályú versenyzők országos bajnokságaival kezdődött meg a ritmikus gimnasztikázók új versenyszezonja. A Törökbálinton rendezett viadalon remek eredményeket értek el kategóriájukban a kaposvári LSC RG SE sportolói.

Kun Zoltán

A meglehetősen hosszúra nyúlt felkészülési időszakot követően végre versenyen is kipróbálhatták tudásukat és felkészültségüket a honi ritmikus gimnasztikázók.

– A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség döntése alapján idén ősszel minden kategóriában és korcsoportban rendeznek egy országos bajnokságot – tájékoztatta lapunkat Balogh Orsolya, a kaposvári LSC RG SE vezetőedzője. – A szezont elsőként a felnőtt és junior I. és II. osztályú versenyzők kezdték meg a Törökbálinton rendezett viadalon. A kaposvári LSC RG SE a karantén idején is komolyan készült, hogy az országos versenyen minél több versenyzővel tudjon részt venni. Felnőtt II. osztályban Németh Szonja és Kulcsár Adrienn a népes mezőnyben remekül szerepelt. Németh Szonja aranyérmet nyert karikával, Kulcsár Adrienn pedig éppen lemaradt a dobogóról. Junior korosztályban Rohtmer Nikolett buzogány gyakorlatával az előkelő negyedik helyezést szerezte meg. Rohtmer Vanda ugyanitt a középmezőnyben végzett.

Az LSC RG SE két tehetséges junior I. osztályú versenyzője, Király Gréta és Szerafin Gréta a járvány miatt sajnos nem tudták megmutatni tudásukat, pedig több hónapig készültek a megmérettetésre. A klub két felnőtt válogatott versenyzője pedig ezidőben Budapesten edzőtáborozik, és készül az első fellépésükre, mely várhatóan valamelyik korosztályos országos bajnokságon lesz. A kisebb korosztály versenyei még ezután következnek. Több hétvégén át zajlanak majd a serdülő és gyermek korosztály országos döntői, ahol sok LSC-s sportoló lép még szőnyegre. A felnőtt és junior I. és II. osztályú versenyzők országos bajnokságára Balogh Orsolya, Oláh Dóra és Boros Ninetta edzők készítették fel a kaposvári LSC RG SC sportolóit.

A felnőtt és junior sportolók léptek szőnyegre az ob-n

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában