foci

2020.11.21. 14:29

Egy agresszív Siófokra lehet számítani a Viharsarokban

A kéthetes válogatott szünet után a tabellán tizedik, október tizennyolc óta nyeretlen Békéscsaba 1912 Előre otthonában játszik zártkapus bajnokit a BFC Siófok vasárnap, 13 órakor.

Z.K.

Fotó: NemA

A vírus alaposan kibabrált a csabaiakkal, akik tizenhárom forduló után öt pontra voltak az első, egy pontra a második helytől, ám ekkor beütött a baj és visszaestek a tizedikre miután az utóbbi négy fordulóban nem csak pontot, de még gólt sem szereztek!

November hetedikén már huszonnyolc labdarúgójuk produkált pozitív koronavírus tesztet, ami miatt a legutóbbi, nyolcadikai, Debrecen elleni idegenbeli találkozót már le sem tudták játszani, aminek három pontját játék nélkül megkapta a DVSC. Azóta viszont úgy tűnik helyre állt a rend a Viharsarokban, már teljes kerettel tudtak készülni, igaz nem lesznek top állapotban, ugyanis vannak olyan labdarúgóik, akik két-három hét kihagyás után álltak újra edzésbe, mint például az épp Siófokról igazolt Bora. – Újra fel kellett építeni a terhelést, lassan, lépésről lépésre haladunk, azt nem mondom, hogy elérjük a száz százalékot hétvégéig, de igyekszünk olyan állapotba hozni a csapatot, hogy reális esélyünk legyen – mondta Présinger Sándor, a csabaiak trénere, aki szerint agresszív Siófok fog hozzájuk érkezni, mint amilyen az edzőjük is. Remélhetőleg igaza lesz és Balogh Benitóék ott folytatják, ahol a Kazincbarcika ellen abbahagyták, mely ellen a szezon legnagyobb különbségű sikerét aratták!

Az már egy másik Siófok volt, egy valóban agresszív, kellemetlen stílussal, labdavesztés utáni visszatámadással, ellenfél térfelén történt labdaszerzéssel, sok beadással és kapuralövéssel. Ez a védekezésre, illetve a kapott gólok számára is hatással lehet, hisz nem véletlenül mondják, hogy a legjobb védekezés a támadás. Mindenesetre a kispadon Gál Istvánt váltó Waltner Róbertnek már ezen a második, barciakiak elleni bajnokiján összejött az, ami az elődjének tizennégyen csak egyszer; nem kapott gólt csapatával! Ez a fajta játékstílus ráadásul a mérkőzések fogyaszthatóságán is sokat javít, ami szintén nem mellékes.

A kéthetes szünetben remélhetőleg sikerült egyet szusszanni a labdarúgóknak, akik közül a játékoskeret szűkössége miatt többen is extra terhelést kaptak és gördülékenyebbé tenni azt a játékot, amit Waltner edző elképzelt együttesének.

Fotó: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában