röplabda

2020.11.27. 09:59

Erőltetett menet vár a Diamant csapatára

Több mérkőzés időpontja is módosult a koronavírus-járvány, illetve az 1. MCM-Dia­mant Kaposvár nemzetközi kupaszereplése miatt az Extraligában.

Molnár Gábor

Fotó: Muzslay Péter

A koronavírus-járvány és a nemzetközi szereplés átírta az eredeti forgatókönyvet a Dia­mantnál is.

A lányok december 13-ig négy bajnoki találkozót játszanak, és egyiket sem az eredetileg tervezett időpontban. Szombaton délután az újonc Balatonfüred otthonában vendégeskednek, vasárnap este pedig a Diósgyőrt látják vendégül. December 3-án Budaörsön pótolják az MTK elleni, novemberben elhalasztott találkozót, az UTE elleni hazai meccset pedig december 13-án játsszák le. A Diamant december 8. és 10. között a hazai rendezésű Challenge Kupa „buboréktornán” szerepel majd.

Az 1. MCM-Diamant Kaposvár pontos bajnoki programja: november 28., szombat, 17 óra: Szent Benedek Balatonfüred–1. MCM-Diamant Kaposvár; november 29., vasárnap, 19 óra: 1. MCM-Diamant Kaposvár–DVTK; december 3. csütörtök, 17 óra: MTK–1. MCM-Diamant Kaposvár; december 13., vasárnap, 16 óra: 1. MCM-Diamant Kaposvár–UTE.

A tabella negyedik helyén álló társaság nem a valós tudásához és az elvárásokhoz mérten játszott a Fatum-Nyíregyháza ellen, és 3–0-ra kikapott.

– Ki lehet kapni egy jó csapattól, még saját otthonunkban is, de csak az utolsó pillanatig küzdve – áll az egyesület közleményében. – A hétfői edzés előtt egyeztettünk Sasa Nedeljkovic vezetőedzővel a helyzetről és a megoldás lehetőségeiről, és az a döntés született, hogy december 15-ig mindenki megmutathatja, mit tud valójában és mit tesz a csapatért, az egyesületért. Az érintettek ezt követően ismét beszélnek majd a tapasztalatokról és az esetleges teendőkről.

– Nehéz időszak vár a csapatra, hiszen az előttünk álló három hétben négy bajnoki összecsapás (sorrendben a Balatonfüred, a DVTK, az MTK és az UTE) mellett pályára lép a Challenge Kupa nyolcad-, majd remélhetőleg negyeddöntőjében is. A sikeres szerepléshez tiszta fejekre van szükség. A szezon előtt kitűzött célok nem változtak, de nem mindegy, milyen játékkal és mekkora akarattal jut el odáig a társaság – zárta közleményét a KNRC.

Az elmúlt két évben egyébként elkényeztette híveit a Diamant, ugyanis a bajnokságban, a 2018/2019-es évadban mindössze kettő és a 2019/2020-as szezonban is csak három alkalommal hagyta el vesztesen a játékteret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában