Labdarúgó NB III

2020.12.30. 08:52

Kevés pontot hozott a bátor rajt a somogyi együttesnek

Sereghajtóként várja a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi folytatását a Nagyatádi FC együttese. A somogyi csapat pontszámbeli hátránya jelentős, de emiatt nincs pánikhangulat a klubnál.

Klein Péter

Nagyatád fc THSE szabadkikötő fotó: Röhrig Dániel

Fotó: Rohrig Daniel 06304320092

Újoncként vágott neki a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának a Nagyatádi FC. A dél-somogyi gárdához kevés játékos érkezett, így a keretet jobbára azok alkotják, akik a megyei első osztályban is. Az igen fiatal gárda bátran kezdte a bajnokságot, s az ötödik fordulóban meg is szerezte az első győzelmét hazai pályán a budapesti THSE-Szabadkikötő alakulata ellen.

– A bajnokság elején egy kicsit nyíltabb játékot játszottunk, emiatt nem sok mérkőzést tudtunk megnyerni, függetlenül attól, hogy elértünk egy döntetlent a Ménfőcsanak ellen, illetve megszereztünk az első győzelmünket – mondta Papp Zoltán, a Nagyatádi FC vezetőedzője. – Ezt olyan vereségek követték, amelyek számszerűleg nem tükrözték az összecsapásokat, emiatt egy törés következett be. Ezt a bajnokság végére tudtuk ugyan korrigálni, de ekkor a koronavírus-járvány szólt közbe. Így elég szerencsétlen volt ez a félszezon számunkra.

A nagyatádiak hozzáállására nem lehet panasz, hiszen a labdarúgók küzdöttek, akartak, de az egyéni hibák sok esetben megpecsételték a sorsukat, így csupán hat pontot tudtak szerezni az őszi szezon folyamán.

– Abban biztos vagyok, hogy ennél a hat pontnál sokkal többre voltunk hivatottak – folytatta Papp Zoltán vezetőedző. – Amíg a megyei első osztályban elkövetett hibákat nem használták ki az ellenfelek, ebben az osztályban könyörtelenül megteszik. Ebből sok problémánk akadt. Visszautalnék arra, hogy a pontvadászat kezdete előtt három héttel derült csak ki, hogy a harmadosztályban indulunk, így kevés idő állt rendelkezésre a felkészülésre. Ekkor felduzzasztottuk a keretet, mivel tudtuk, hogy augusztusban és szeptemberben is szerda-vasárnap ritmusban kell játszanunk. Kis túlzással volt olyan játékos, aki megye egyben nem edzett heti háromszor, nemhogy heti három mérkőzést játszott. Ennek ellenére a játékosokra egyetlen egy ­ szavam sem lehet. Ők néhol erőn felül is mindent megtettek azért, hogy jól szerepeljünk. Tanulnunk kell még ezt az osztályt, bár nekem volt némi rálátásom, de sokkal erősebb lett, mint négy évvel ezelőtt volt. Vannak olyan csapatok, akik teljesen profi körülmények között dolgoznak, látszik, hogy sokkal jobb infrastruktúrával, illetve sokkal nagyobb költségvetéssel rendelkezni nálunk. A játékosaimnak sem mindegy, kivel találják szembe magukat a pályán, hiszen ebben az osztályban az is előfordult, hogy egy volt válogatott labdarúgó ellen kell megcsinálniuk a cselt, vagy éppen őt kell szerelniük.

A Nagyatádi FC a következő bajnoki mérkőzését február 28.-án vívja majd Ménfőcsanakon. A labdarúgók így január hatodikán kezdik el a felkészülést, hogy a legjobb állapotban várják harmadosztály a tavaszi folytatását.

Még a profi játékosokat is megterheli a húszcsapatos pontvadászat

A nagyatádi labdarúgócsapatot sem kímélte a koronavírus-járvány, így a klub vezetői egy felelősségteljes döntést hozva nem léptek pályára az utolsó négy fordulóban. Az együttes emiatt három-nullával vesztette el ezeket a meccseket, így még nehezebb helyzetbe került a bent maradás szempontjából. A Nagyatád ugyanis a 20. helyről várja a február 28-ai folytatást. Ráadásul a ponthátrányuk is igen jelentős.

– Kicsit elindult a csapat felfelé, majd jött a koronavírus – mondta Papp Zoltán. – Egy ilyen helyzet soha, senkinek sem jött jól, nyilván nekünk sem. Ha nincs a pandémia, talán egy kicsivel több ponttal tudjuk zárni az őszi szezont, s maradt volna egy halvány esélyünk megkapaszkodni az osztályban. Tisztességes tavaszi szezont akarunk produkálni, s biztos vagyok abban, hogy sokkal több pontot szerzünk, mint ősszel. A csapatnál a hátrány miatt sincs pánik. A játékosok sajnálták, hogy nem tudtak pályára lépni az ősz utolsó mérkőzésein. Senkiben sem érzek negatívumot, hiszen erőn felül is megpróbálják kihozni magukból a legtöbbet. Nálunk nincsenek profik, a játékosok iskola vagy munka mellett készülnek a mérkőzésekre. Ráadásul a 20 csapatos NB III. is megterhelő, még a profi, NB II.-es játékosok is panaszkodnak emiatt. Nálunk pedig szinte mindenki a megyei első osztályban játszott legutóbb, ahol nemhogy fél, de az egész szezon alatt nem játszanak húsz mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában