az Év csapata

2021.01.26. 18:01

Büszke a város a röpis lányokra

Az 1. MCM-Diamant KNRC érdemelte ki az Év csapata címet a somogyi megyeszékhelyen, az elismerésért járó díjat Szita Károly, Kaposvár polgármestere adta át a város napja alkalmából az együttes kapitányának, Király-Tálas Zsuzsannának és Sasa Nedeljkovic vezetőedzőnek.

Molnár Gábor

Fotó: Muzslay Péter

A sikereik titka talán az lehet, hogy az egyesület és a szakmai munka irányítói lépésről lépésre haladnak előre, és mindig a következő kitűzött cél elérésért dolgoznak. Folyamatosan azon dolgoznak, miként lehetnének mindig jobbak.

Czipó Ervin 2008-ban köszönt le az elnöki posztról, és fiatal, lelkes sportvezetőként mindenképpen szerettem volna, hogy a csapat tovább éljen, tisztességesen működjön, a stabil alapokra aztán már jó szívvel tudtunk építkezni – mondta Orosz Ferenc ügyvezető-elnök. – A BITT Kft. után az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. lett a névadó támogatónk, ez a kapcsolat 2012 óta tart, ami már komoly elkötelezettséget jelent. A türelem volt az egyik kulcs: hat éven át vártunk arra, hogy bejussunk a legjobb nyolc közé, aztán szép sikerként könyveltük el, hogy elmozdultunk a nyolcadik pozícióból a hetedik helyre. A fejlődésünk aztán váratlanul megtört, a biztató kezdés ellenére nem jutottunk be az újjáalakuló Extraligába, de egy évvel később, 2019 tavaszán, a rájátszásban elért bravúros ötödik helyünkkel nemcsak bekerültünk az ország legjobb hat együttese közé, hanem történetünk során először kivívtuk a nemzetközi kupaindulás jogát is.

A tavaszi hónapokban nem keseregtek amiatt, hogy a szövetség nem hirdetett végeredményt.

– Minden esélyünk megvolt egy kiemelkedő siker elérésére, mi mégis a következő év feladataira összpontosítottunk a folytatásban – tette hozzá. – Sikerült a játékoskeret nagy részét együtt tartani, és újabb minőségi röplabdázókkal erősödni. A város vezetőivel és a támogatói körrel egyeztetve a 2020/2021-es évadra is a négy közé jutást tűztük ki célul az Extraligában, illetve ismét vállaltuk a nemzetközi indulást. Decemberben pedig elértük az 51 esztendős egyesületünk eddigi legnagyobb sikerét, bejutottunk az elődöntőbe a harmadik számú európai kupasorozatba, a Challenge-kupába.

Hittek abban, hogy a magyar bajnokság egyik meghatározó csapata lehet a Diamant, bíztunk abban, hogy az európai röplabdás térképen is leteszik a névjegyünket, és azért dolgoztak, illetve dolgoznak, hogy a sportszerető kaposváriak büszkék legyenek az elért eredményekre.

– Megtisztelő az Év csapata cím, köszönjük Szita Károly polgármesternek és a közgyűlésnek, hogy mellettünk áll, és évről évre egyre komolyabb támogatást ad egyesületünknek – hangsúlyozta Orosz Ferenc. – Ezzel az elismeréssel egy újabb álmunk teljesült.

Nem könnyű tartani a lépést a riválisokkal; az együttes az elmúlt két és fél évben nagyokat lépett előre, de ahhoz, hogy élcsapat maradjon, további anyagi források bevonása szükséges.

– A kaposvári női röplabdáról már beszélnek az emberek, sikerült egy eladható terméket készíteni, itthon és külföldön is képviseljük és népszerűsítjük Kaposvárt, és reméljük, hogy az előttünk álló években is harcban lehetünk az érmekért – emelte ki az ügyvezető-elnök. – Mérföldkő volt 2020 nyarán az együttműködési megállapodás aláírása a pécsi egyetemmel és a PEAC immár NB I.-es női szakosztályával. Büszkék vagyunk arra is, hogy több mint háromszáz kaposvári lány választotta sportjául a röplabdát. Az örömünk akkor lesz teljes, ha ismét együtt lehetünk majd szurkolóinkkal a mérkőzéseken, már nagyon várjuk ezt a pillanatot.

– Nagy büszkeséggel tölt el, hogy egy olyan csapat tagja lehetek, mely női együttesként elsőként érdemelte ki ezt a kitüntető címet – fogalmazott Király-Tálas Zsuzsanna, az 1. MCM-Diamant Kaposvár kapitánya. – Hálát és köszönetet érzek azért, hogy a város gondolt ránk, persze ez az elismerés felelősséggel is jár. Az előző esztendőben márciusban a topon voltunk, aztán úgy ért véget a szezon, hogy nem tudtuk befejezni. Majd jött a következő idény, melynek az eleje nem úgy sikerült, ahogy azt elterveztük, sokkal lehengerlőbben szerettünk volna játszani ősszel. De az esztendő végére mégis bombaformába kerültünk és a Challenge-kupában bejutottunk a legjobb négy közé. Ez a tény jól mutatja, mennyire erős a csapatunk, s mennyire kitartóak, elszántak a játékosok. Ez a siker megalapozhatja a folytatást is, hiszen beérhet annak a kemény munkának a gyümölcse, melyet elvégeztünk.

Kemény mérkőzések várnak a Diamant együttesére

Nagy feladatok várnak még a lányokra, hiszen a hajrájához érkezett az Extraliga alapszakasza, a Magyar Kupában már a negyeddöntő következik, s még ott van a nemzetközi szereplés is.

– Mentálisan és fizikálisan is nehéz mérkőzéseket várok – mondta a magyar válogatott feladója. – Egyrészt azért, mert a vírus sajnos még mindig viharfelhőként lebeg a fejünk felett, másrészt pedig két-három naponta kell majd tétmérkőzéseket játszani, ráadásul olyan találkozókon lépünk majd pályára, melyen „az életünk fog múlni.” Nagy teher lesz tehát rajtunk, de erre készülünk nap mint nap.

A kemény ütközetek sorát a kedden lapzártánk után véget ért Vasas Óbuda elleni Magyar Kupa párharc első felvonásával kezdték meg majd ismét az angyalföldiek ellen lépnek pályára: vasárnap 17 órakor a fővárosban csap majd össze újra a két együttes az Extraligában. Majd jön egy meccs február 5-én 20 órakor – a Kaposvár Arénában – az MTK ellen, aztán február 9-én 18 órakor lesz a fővárosi piros-kékek elleni kupavisszavágó.

Az alapszakasz utolsó összecsapásán a február 13-án 18 órakor a BRSE-t fogadja a szabadkai mester, Sasa Nedeljkovic csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában