RÖPLABDa

2021.01.06. 12:26

Háromfrontos csatára készül a Diamant csapata

Gőzerővel készül a női röplabda Extraliga folytatására, illetve a Challange-kupa elődöntőjére, valamint a Magyar Kupára az 1. MCM-Diamant Kaposvár. A somogyi lányok történelmi tettet vittek véghez azzal, hogy nemzetközi porondon bejutottak a legjobb négy közé, hiszen ez eddig egyetlen magyar együttesnek sem sikerült.

sonline

Azt még egyelőre nem lehet tudni, mikor és milyen rendszerben rendezik majd a találkozókat, csak annyi biztos, hogy a fináléért a Bajnokok Ligája 2018-as ezüstérmes román CSM Volei Alba Blaj alakulatával találkoznak. Nem lesz tehát könnyű dolga a Diamant hölgykoszorújának, ám akármi is legyen a kiírás kimenetele, minden tiszteletet megérdemel a csapat, hiszen beírta magát a sportág honi és európai történelemkönyvébe is.

A bajnokságban (is) kőkemény összecsapások várnak KNRC-re, hiszen január 31-én 17 órakor a Vasas Óbuda otthonában nyitja az idei bajnoki meccsek sorát a Diamant. Majd február 5-én 18 órakor az MTK Budapest érkezik a Kaposvár Arénába, ezután a SWIETELSKY-BRSE gárdáját fogadják – február 13-án 18 órakor – a somogyiak.

A Magyar Kupa is tartogat bőven izgalmakat, hiszen a legjobb négy közé jutásért a Vasassal kell megküzdeniük, az első mérkőzést január huszonhatodikán, kedden 18 órakor rendezik a somogyi megyeszékhelyen, a visszavágó pedig február kilencedikén – szintén 18 órakor – lesz a piros-kékek otthonában. A final forurban, az elődöntők után csak az aranymeccset rendezik meg, így aki bejut az elődöntőbe, biztosan érmet nyer. Ha az MCM ebben a sorozatban is ott lenne a legjobbak között, akkor bátran ki lehetne jelenteni, története legjobb szezonját produkálta.

– A célunk változatlan, a magyar bajnokságban a legjobb négy közé jutást tűztük ki, a Challenge-kupában már elértük, sőt túl is teljesítettük az elvártakat – mondta Orosz Ferenc, az 1. MCM-Diamant Kaposvár ügyvezető-elnöke. – A honi kupában sem lesz könnyű dolgunk, hiszen az angyalföldiek ellen kell kiharcolnunk az elődöntőbe jutást. Ha ez sikerülne, akkor újabb mérföldkőhöz érkezne az együttesünk, hiszen kaposvári női röplabdaegyüttes még sohasem szerepelt az MK négyesdöntőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában