röplabda

2021.01.04. 08:25

Teljesítették az első nagy kihívást, jöhet a folytatás

A bajnokságban a harmadik helyről várja a januári folytatást az 1. MCM-Diamant Kaposvár a női röplabda Extraligában, a Challenge-kupában pedig bejutott a négy közé.

Molnár Gábor

A harmadik helyről várhatja a január végi folytatást a női röplabda Extraligában az 1. MCM-Diamant Kaposvár együttese, mely sok szép sikert aratott a mögöttünk hagyott időszakban. Elég csak a Challenge-kupa nyolcad-, illetve negyeddöntőjére gondolni, melynek buborékrendszerű tornájának a somogyi megyeszékhely adott otthont. A lányok előbb a cseh TJ Ostrava, majd a szlovák VP UKF Nitra gárdáját verték meg, s bejutottak a legjobb négy közé. Ezzel sporttörténelmet írtak, hiszen ebben a sorozatban egyetlen magyar alakulat sem jutott el a négyesdöntőig. Az elődöntőket egy később kijelölendő helyszínen és lebonyolítással rendezik majd meg. Az már biztos, hogy a somogyiak a Bajnokok Ligája 2018-as ezüstérmes balázsfalvi, román CSM Volei Alba Blaj együttesével találkoznak.

– Más feltételekkel játszottuk le ezt a fél szezont, mint ahogy azt elterveztük – mondta Sasa Nedeljkovic, az 1. MCM-Diamant Kaposvár vezetőedzője. – Az idény elején azt beszéltük meg, hogy az első formatetőzésre már november végén, december elején szükségünk lesz, hiszen akkor lesz a Challenge-kupa Kaposvár Arénában rendezett tornája, s nagyon örülök, hogy jól sikerült a formaidőzítés. Az első nagyobb kihívást tehát sikerült teljesíteni, hiszen ott vagyunk a négy legjobb csapat között a nemzetközi kupában és biztos vagyok abban, hogy ez nagy erőt, s lendület ad majd ahhoz, hogy a hónap végén és január elején még jobban fel tudjunk készülni a bajnokságban a Magyar Kupában, valamint a négyes döntőben ránk váró nagy csatákra, s a honi kiírásokban is ott leszünk a legjobbak között.

A kötelezőket simán hozta a magyar bajnokság legfelsőbb osztályában a Diamant.

– Nincs bennem hiányérzet, még úgy sem, hogy a nagy rangadókat nem tudtuk megnyerni – tette hozzá a szabadkai mester. – Voltak problémáink, melyeket sajnos nem tudtuk gyorsan megoldani, útközben, a meccsek között kellett orvosolni a kialakult helyzetet. S ez nagyban befolyásolta a csapat játékát, s ezzel együtt a teljesítményét is. De ezeket a problémákat nem vertük nagydobra, mentünk tovább, tettük a dolgunkat, építettük a játékunkat és az önbizalmunkat. Még semmi sem dőlt el, hiszen mindenki tudja, januárban kezdődik igazán a bajnokság. Biztos vagyok abban, akkor hozzuk ki majd magunkból a legjobbat, amikor a legnagyobb szükségünk lesz rá, s erre a csapat fel is van készülve. Talán egy dolog okoz némi hiányérzetet bennem: nincsenek szurkolók, nem olyan a hangulat, mint korábban, ezért nem érkezik a nézőktől a pluszenergia. Ezt nehéz pótolni, de úgy érzem, már túl tudtunk ezen lendülni. Egyszóval készülünk az előttünk álló feladatokra, s a maximumot, a legjobbat akarjuk kihozni magunkból, ez a célja a játékosoknak, a vezetőségnek, a szakmai stáb tagjainak és a városnak is.

 

Nem kesergett a vezetés, hanem tovább építette az együttes jövőjét

– A tavaszi hónapokban nem keseregtünk amiatt, hogy a szövetség nem hirdetett végeredményt a bajnokságban – fogalmazott Orosz Ferenc, az 1. MCM-Diamant Kaposvár ügyvezető-elnöke. – A csapat három fordulóval az alapszakasz vége előtt négy ponttal vezette a tabellát, így minden esélyünk megvolt egy kiemelkedő eredmény elérésére, mi mégis a következő év feladataira összpontosítottunk a folytatásban. Sikerült a játékoskeret nagy részét együtt tartani, és újabb minőségi röplabdázókkal erősödni.

A város vezetőivel és a támogatói körrel egyeztetve a 2020/2021-es évadra is a négy közé jutást tűzték ki célul az Extraligában, illetve ismét vállalták a nemzetközi indulást.

– A novemberi nehezebb időszakon túljutva, az együttes hat szép győzelemmel zárta az óesztendőt, és amellett, hogy a tabella harmadik helyén töltheti a karácsonyt, történelmi sikert ért el a Challenge-kupában az elődöntőbe kerüléssel – emelte ki Orosz Ferenc. – Nem szeretnénk itt megállni: a folytatásban is mindent megteszünk azért, hogy kiszolgáljuk szurkolóinkat, Sasa Nedeljkovic vezetőedző személye pedig garancia arra, hogy tovább fejlődnek majd a játékosaink, és ezáltal maga a csapat is jobb lesz. Bízunk benne, hogy a bajnokságban és a kupában is bejutunk a legjobb négy közé, a nemzetközi porondon pedig tisztesen helytállunk majd a végső ütközetekben is. A klub menedzsmentje eközben már a jövőt is tervezi, hiszen nem egyik évről a másikra szeretnénk dolgozni, hanem közép és hosszú távú terveink megvalósítása a cél.

Fotó: Muzslay Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában