téli sportok

2021.02.17. 07:29

Bajnoki érmekkel rajtoltak a kaposvári snowboardosok

Az elmúlt esztendőben a Team Kaposvár Sportklub téli szakosztályából fejlődött önálló egyesületté a Pike 24 Sport Club, melynek versenyzői már be is mutatkoztak a hazai mezőnyben.

Kun Zoltán

Az egyesület célja megegyezett az elődökével, vagyis a sí és snowboard sportágak magas színvonalú oktatása és megismertetése az egyesület tagjaival és a táboraikban részt vevőkkel. – Oktatóink és edzőink több évtizedes tapasztalattal foglalkoznak kezdő, középhaladó és haladó, elsősorban szabadidős céllal síelőkkel és snowboardozókkal – nyilatkozta lapunknak Szerb Bence, a Pike 24 Sport Club elnöke. – Az egyesület további célja a versenysport felkarolása a Dél-Dunántúlon és utánpótlás- és felnőttkategóriájú sportolók versenyeztetése a Magyar Bajnokságon.

Az egyesület a jövőben a már megszokott magas színvonalú téli táborok mellett, nyáriak szervezését is tervezi a hegyek szerelmesei számára, ahol új sportágak kerülnek előtérbe.

A Magyar Snowboard Szövetség az elmúlt hét végén rendezte Eplényben a 2021-es Slalom Országos Bajnokságot. – Hideg, de napsütéses idő és kiváló minőségű hó várta a versenyzőket az Intersport Síarénában, ahova az ország számos részéből érkeztek sportolók – ismertette az első erőfelmérő körülményeit Szerb Bence. – Kaposvárról idén népes delegáció érkezett, hiszen hét sportoló állt rajthoz a versenyen utánpótlás és felnőtt kategóriákban.

A kaposváriak két dobogós helyezéssel térhettek haza, hiszen Pike 24 Sport Club versenyzői közül Szerb Katalin a felnőtt nők között harmadik, míg Kulcsár József a senior férfiak között második helyen végzett. A felnőttek mellett több juniorkorú sportoló képviselte még városunkat. – Nagyon örülök, hogy az idei csonka téli szezon ellenére össze tudott állni a Pike 24 SC snowboardos csapata, és részt tudtunk venni a bajnokságon – értékelt Szerb Bence az országos bajnokságot követően. – Úgy gondolom, hogy az Magyar Snowboard Szövetség részéről jó gondolat volt, hogy a snowboardversenyek egy részét hazai pályákon próbálják megrendezni, igaz, a sokszor kedvezőtlen időjárás miatt az események megrendezése nehézségekkel járhat. Például a hétvégi versenyt sem az eredeti időpontjában rendezték meg. Több junior és felnőtt versenyzőnk is rajthoz állt a bajnokságon, akik közül többen először állhattak a rajtkapuba. Mindenki sikerrel teljesítette a pályát, ami fontos volt a tapasztalatszerzés szempontjából. Külön öröm, hogy Szerb Katalin és Kulcsár József is dobogós helyezést értek el a versenyen. Gratulálok a csapatunk minden résztvevőjének!

A slalom országos bajnokságon a következő kaposvári eredmények születtek:

Junior, leányok: ...6. Fekete Lilla (Kaposvári Sportközpont és Sportiskola), ...9. Kulcsár Adrienn (Pike24), 10. Gombos Mirella (Pike24). Felnőtt, nők: ...3. Szerb Katalin (Pike24), ...5. Heczer Barbara (Pike24).

Felnőtt, férfiak: ...9. Szerb Bence (Pike24). Senior, férfiak: ...2. Kulcsár József (Pike24).

Fotó: Pike 24 SC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában