KÉZILABDA

2021.03.22. 09:10

Nem bírtak egymással

A Dabas együttesét látta vendégül a férfikézilabda NB I. tizenharmadik fordulójában a Csurgói KK.

Huszár Hajnalka

A mérkőzést a hazai gárda kezdte jobban kétszer is sikerült bevenni Holló kapuját, de a vendégek sem hagyták magukat és rövid időn belül kiegyenlítettek. Innen felváltva estek a gólok, egyik csapat sem tudott meglógni a másik elöl. Bár a Csurgónak sikerült megint kétgólos előnyt kiharcolni, a félidő felénél ismét ­egál volt az állás. A 20. percben a vendégek ragadták magukhoz a vezetést és tettek szert egy kis fórra, amit a hazaiak magasabb fordulatszámra kapcsoltak és a lefújás előtti pillanatokban Török volt eredményes, így minimális előnnyel a vendégek várhatták a folytatást.

A második játékrész Szöllősi találatával indult, melyre Krsmancic, Gebhart, és Kovacic felelt, így ismét a Csurgónál volt az előny. Nem sokáig örülhetett a somogyi alakulat, hamar fordult a kocka és Kende két találatával ismét a Dabas vezetett. Ez így folytatódott a mérkőzés hátralévő részében, nem bírt egymással a két együttes. A végjáték is ennek megfelelően alakult: bár a CSKK-nak kétszer is volt esélye, hogy otthon tartsa a bajnoki pontokat, de a szerencse nem állt a csapat mellé, Szöllösi keze pedig nem remegett meg az utolsó másodpercben így sikerült az egyenlítés.

Csurgói KK–Dabas

25–25 (14–15)

Csurgó, zárt kapuk mögött. V.: Bíró Á., Kiss O.

Csurgói KK: Pallag – Gebhardt 3 Krecic 4 Hanusz 1, Gábor M. 5, Popovic 2, Kovacevic 1. Csere: Tatai, Füstös (kapusok), Borsos 1, Ács Vasics M., Vasvári Á., Kerkovits Krsmancic 7 (3) Szeitl 1. Vezetőedző: Alem Toszkics.

Dabas: Holló – Tóth Á. 12(8), Fekete 1, Kurucz 1, Török 1, Szöllősi Sz. 6, Laurinyecz 2. Csere: Podoba, Hermann Á. (kapusok), Győrvári, Antal Sz., Katona, Kende 2. Vezetőedző: Tomori Győző.

Kiállítások:12, ill. 10 perc

Hétméteresek: 3/3, ill. 9/8

Alem Toszkics: – Ez volt a reális eredmény, sajnos az utolsó percekben nem volt szerencsénk, de szerencséje csak annak a csapatnak van, amelyik mindent megtesz a sikerért. A találkozón voltak olyan taktikai elemeink, amit nem tudtunk megvalósítani, de ezen túl kell lépnünk és készülni a következő megméretésre.

Tomori Győző: – Óriási gratuláció jár a csapatomnak, hiszen hatalmasat küzdöttek és nyilvánvalóvá tették, hogy a tavalyi eredményeinkhez képest mekkorát léptek előre. Bebizonyították a fiúk azt, hogy helyük van az élvonalban, és most el is hitték, van keresni valójuk. Külön öröm, hogy ma nemcsak mi, hanem a női válogatott is hatalmas sikert ért el azzal, hogy kiharcolták olimpiai részvételt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában