KOSÁRLABDA

2021.04.23. 08:26

Az oroszlányiak nyerték a dobópárbajt a Kaposvári KK ellen

Nagyot harcolt, de újabb vereséget szenvedett az alsóházi rájátszásban a Kaposvári KK, amely tartalékos összeállításban lépett pályára az oroszlány otthonában.

Kun Zoltán

– Ahogy korábban is nyilatkoztam, nagyon nehéz a helyzetünk – mondta Nikola Lazics, a kaposváriak vezetőedzője még a találkozó előtt. – Hock Gergő és Révész Ádám sérülése óta amolyan dominóeffektus van nálunk, hiszen előbb Morris Curry, majd Jeff Allen is megsérült. Előbbi nem edz, csak a meccseken lép pályára, utóbbi pedig még azt sem tudta vállalni. Mellettük Hendlein Roland, Milos Miliszavljevics és Borisz Krnjajszki sincs százszázalékos állapotban, de teszik a dolgukat. Ezzel együtt ebben a formában nem lehet minőségi edzésmunkát végezni, ez pedig a mérkőzéseken nyújtott játékunkon is látszik.

Ezúttal is csak a találkozó előtt dőlt el, hogy végül milyen összeállításban lép majd pályára a kaposvári csapat. A hazaiaknak Bíró Olivér és Adrio Bailey hiányzott, míg a vendégeknél Hock Gergő és Révész Ádám, valamint Jeff Allen nem állhatott Lazics edző rendelkezésére.

Eleinte folyamatosan küzdött az egyenlítésért a Kaposvári KK, ám a gyors oroszlányi akciókat csak nehezen tudták megszűrni. Hendlein és Rivers ponterőssége azonban biztosította, hogy a hátrány ne nőjön túlzottan. Miliszavljevics triplájával 38–39-re már a vendégek vezette, Garamvölgyi és Kucsora 8–0-ás szakasszal tette újra nyílttá a meccset. A záró játékrészben a kevesebb cserelehetőséggel rendelkező somogyiak aztán egyre jobban elfáradtak és hiába voltak egyenrangú ellenfelek 38 percig, a pontatlanságokat kihasználó hazaiak végül nyerni tudtak.

Alsóházi rájátszás – negyedik forduló:

OSE Lions–Kaposvári KK 99–92

(24–20, 26–33, 25–20, 24–19)

Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Praksch P. Á., Goda L., Major Á.

Oroszlányi SE-Lions: Washington (16/6), Abell (11/3), Anderson (21/6), Morgan (17), Garamvölgyi (11/3). Csere: Illés (4), Kucsora (15/15), Anda (4). Vezetőedző: Sebastjan Krasovec. Szakmai igazgató: Fodor Péter.

Kaposvári Kosárlabda Klub: M. Curry (18/3), Krnjajszki (6), Rivers (28/3), Bogdán (5/3), Hendlein (18/3). Csere: Miliszavljevics (17/9), Baki (-), Plézer (-). Vezetőedző: Nikola Lazics. Edző: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 4–2. 12. p.: 29–26. 17. p.: 43–47. 22. p.: 53–53. 32. p.: 81–77. Jók: Morgan, Anderson, Washington, Kucsora, Garamvölgyi, illetve Hendein, Rivers, Miliszavljevics.

Sebastjan Krasovec: – Először is gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, nem volt túl jó védekező játék egyik csapat részéről sem, de támadásban magas százalékban dobtunk és sok jó távoli dobásunk is volt, Csabi 5-öt is dobott, szóval inkább olyan „All Star” típusú mérkőzés volt, mint bajnoki. Valahogy úgy érzem, most mindenkinek nehéz motivációt találni a védekezéshez, de mérkőzésről mérkőzésre haladunk.

Nikola Lazics: – Én is gratulálok a győztesnek, szerintem jobb volt az Oroszlány, pontosabb volt. Egy védekezés nélküli mérkőzés volt, főleg az első félidőben. Ebben a helyzetben az Oroszlány jobban játszott, jobban dobott és megnyerte. Volt esélyünk, de nem használtuk ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában