KÉZILABDA

2021.04.17. 08:33

Balszélsőt igazolt a Siófok KC

A következő szezontól a női kézilabda NB I.-ben érdekelt Siófok KC együttesben szerepel Puhalák Szidónia, a Győri Audi ETO KC huszonnégy esztendős válogatott kézilabdázója.

MW-összeállítás

Gyõr 20190730 Kézilabda 2019 nõk nõi Gyõri Audi Eto Gyõr edzés Nemzeti Sport Fotó Török Attila Puhalák szidónia Görbicz anita

Fotó: Török Attila

A magyar válogatott balszélső, Puhalák Szidónia érkezésével szinte teljessé vált a Siófok KC 2021/22-es játékoskerete.

– Lehetőségünk volt egy olyan játékos leigazolására, aki a mögöttünk hagyott időszakban sérülések miatt nem tudta magát megmutatni, de kiváló képességekkel bír – fogalmazott a Balaton-parti együttes hivatalos oldalán Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője. – Egyeztettünk a szakmai stábbal, és arra jutottunk, hogy Szidónia minden tekintetben beleillik abba az új projektbe, mely a nyártól veszi kezdetét. Itt újra felépítheti magát, és megmutathatja, milyen nagyszerű játékos. Elégedettséggel tölt el, hogy sikerült őt megszereznünk. Érkezésével kilencven százalékban összeállt a jövő évi keret, melyet hamarosan véglegesítünk.

– Egyik reggel hívott a menedzserem, és azt mondta, hogy van egy jó híre – nyilatkozta a siofokkc.hu-n Puhalák Szidónia, csapat új balszélsője. – Nem tudtam, mi lesz a következő mondat, de egy rövid hatásszünet után elárulta, megkereste őt a Siófok. Egyből tudtam, ez egy jó lehetőség a számomra. Ezek után egyeztettem a siófoki vezetőkkel, akik felvázolták az elképzeléseiket a jövőre nézve. Minden szavuk nagyon pozitívan hatott, így nem is volt kérdés, miként döntök. Siófokon nagyon jók a körülmények, minden adott ahhoz, hogy a magammal szembe támasztott elvárásokat teljesítsem. Komoly céljaim vannak, és úgy érzem, itt kiteljesedhetek. A mostani egy roppant kaotikus év a számomra, de minden erőmmel azon leszek, hogy a nyártól száz százalékos állapotban tudjam segíteni a csapatomat.

A még mindig csak huszonnégy éves baloldali szélső Szegeden kezdte pályafutását, és ott is mutatkozott be a felnőttek között az NB I/B-ben. Ezt követően, 16 évesen, 2013-ban szerződtette őt a Váci NKSE. A 2014/15-ös szezont viszont már Mosonmagyaróváron kezdte meg Puhalák Szidónia. Itt mutatkozott be az élvonalban, és hívta fel magára jelenlegi klubja, a Győri Audi ETO KC figyelmét. A magyar női kézilabda-válogatottban 2018-ban, Hollandia ellen debütált. A jelenleg is futó szezon a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes szélső számára balszerencsésen alakult. Előbb sérülés miatt kényszerült a partvonalon kívülre, majd a koronavírus döntötte le a lábáról.

Fotó: Dömötör Csaba, Nemzeti Sport

Ahogy arról korábban már beszámoltunk a címvédő Siófok KC a dán Herning-Ikast együttesével találkozik a női kézilabda Európa-liga fináléjába jutásáért. A final fournak Nagybánya ad majd otthont május 8. és 9. között.

– Itt már nincsen könnyű ellenfél – mondta Zdravko Zovko, az SKC vezetőedzője. – Egy erős és jó formában lévő csapatot kaptunk. A Lada Togliatti nem jelentett gondot a számukra, mondhatni könnyedén léptek túl a negyeddöntőn. A final four azonban egy speciális hétvége, gyakorlatilag 24 óra leforgása alatt kell két kemény párharcot lejátszani, így a pillanatnyi forma fog dönteni. A lehető legjobban fel kell készülnünk erre a hétvégére, önmagunkra kell most koncentrálni. Egy hónapunk van arra, hogy fizikálisan, mentálisan, és taktikailag is készen álljunk. A helyszín számunkra ideális, hiszen busszal is elérhető. Nagyon várjuk már ezt a megmérettetést, a romániai négyes döntőben büszkén fogjuk képviselni Siófokot és Magyarországot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában