röplabda

2021.05.30. 11:41

A bronzért játszhat mindkét csapatunk

A szombati folytatásban a fiúknál nem borult a papírforma, vagyis a Dunaújváros magabiztosan 3–0-a verte a Vegyész RC Kazincbarcikát a keresztjátékban, így a késő délutáni elődöntőben az újvárosikkal találkoztak a házigazda kaposváriak. Ezt a meccset is 3–0-ra húzta be az újvárosi gárda, bár a teljes képhez tartozik, hogy Fenyvesi Barnabás már a mérkőzés elején megsérült, s kórházba kellett vinni.

Fenyő Gábor

Az elődöntőben:

Dunaújvárosi SE Röplabda Akadémia–Fino-Kaposvár 3–0 (21, 11, 18)

Fino-Kaposvár: Iván G. (5), Fenyvesi B. (1), Eördögh B. (2), Fenyő B. (8), Iván B. (7), Nagy D. (4). Csere: Bozóki Bendegúz (liberó), Garami P. (1), Tóth M. (–). Vezetőedző: Kovács Balázs Miklós. Edző: Demeter András György.

Az U21-es férfi országos hatos röplabdadöntő utolsó napjára a helyosztók maradtak. Vasárnap 11 órakor az 5–6. (Bp. Pénzügyőr SE–Vegyész RC Kazincbarcika), 13 órakor az 3–4. (Fino-Kaposvár–Debreceni EAC), végül pedig 15 órakor az 1–2. (Dunaújvárosi SE Röplabda Akadémia–Szolnoki SPC) helyek sorsa dől majd el a Kaposvár Arénában.

Megsérült Fenyvesi Balázs

Az még csak hagyján, hogy a csapat legrutinosabb tagja, Kiss Máté nem lehet(ett) ott a kaposvári U21-es döntőn, mivel Luxembugban érdekelt a magyar válogatott tagjaként Európa-bajnoki selejtezőn. Az már viszont sok(k) volt, hogy a csoportmérkőzések után még veretlen Fino-Kaposvár a szombati elődöntőben gyorsan elveszítette a saját nevelésű Fenyvesi Barnabást, aki egy rosszul sikerült mozdulat következtében idegbecsípődést szenvedett. Az biztos, hogy vasárnap a bronzéremért nélküle áll majd fel a csapat, s a jövő héten pénteken Szolnokon kezdődő ifjúsági (U19) döntőn is erősen kétséges, hogy részt tud-e venni. Mindenesetre a Fino-Kaposvár tehetséges fiatal röplabdázójának mielőbbi felépülést kívánunk!

A szombati folytatásban előbb a keresztmérkőzésen – ahogy az várható volt – a kaposváriak négy játszmás mérkőzésen kerekedtek felül a Budaörsi DSE-Emericus csapatán, az esti elődöntőben pedig a házigazda Újpesti TE egylete várt rájuk, s a fővárosi lilák biztos 3–0 arányú győzelmet arattak.

Eredmények. A keresztmérkőzésen: 1. MCM-Diamant RÖAK–Budaőrsi DSE-Emericus 3–1 (20, –22, 19, 15). Az elődöntőben: Bp. Újpesti TE–1. MCM-Diamant RÖAK 3–0 (22, 22, 18).

A hölgyeknél a Bp. Vasas SC és a Budaörsi DSE-Emericus csatázik majd vasárnap Újpesten a Szilágyi utcai röplabdacsarnokban az 5–6. helyekért, míg a bronzmérkőzést az 1. MCM-Diamant RÖAK és a Gödöllői RC vívja egymással, az aranymeccsen pedig a házigazda Újpesti TE és a Linamar-Békéscsabai RSE feszül majd egymásnak.

Ezek is érdekelhetik