labdarúgás

2021.05.15. 07:54

Győzelemmel búcsúznának el a szezontól a siófoki labdarúgók

A szezon utolsó bajnokiját játssza a Labdarúgó NB II. hajrájára alaposan belelendült, már öt veretlen találkozónál járó BFC Siófok, mely az újonc Szentlőrincet fogadja vasárnap 17 órakor.

Keszthelyi Z.

A balatoniak remek hajrát produkáltak, alaposan rácáfoltak a nyíregyházi bajnoki előtt hangzatos nyilatkozatot adó edzőjükre, szakmai igazgatójukra, Mihalecz Istvánra, ugyanis „a mentális dolgok terén a másodosztályt csak érintő labdarúgói” öt meccsen tizenöt pontot gyűjtve magabiztosan őrizték meg másodosztályú tagságukat. Sőt, az általa elképzelt pénzügyi motivációra sem volt szükség, amit a csapat elutasított, de mint kiderült, nem azért, mert nem hittek volna a bennmaradásban. Hogy mennyire, azt jól mutatja, hogy az öt találkozóból kettőt – Nyíregyháza, Csákvár – hátrányból fordítva nyertek meg, az ETO elleni hazait pedig kétgólos mínuszról hozták vissza döntetlenre.

Az utolsó fordulóban már tét nélküli találkozón fogadják azt az újonc Szentlőrincet, mely újonc létére már a 35. fordulóban bebiztosította NB II.-es tagságát! Ehhez pedig annyi is elég volt, hogy az eddigi tavaszi tizenhat bajnokin tizenhét pontot szerezzen, eggyel kevesebbet, mint Elekék. A téli szünetet követően ők rúgták a Kaposvár után a második legkevesebb gólt, tizenkettőt, melyből egy öngól volt, a legeredményesebb Mervó és Töröcsik voltak két-két góllal, az utóbbi ezt egy találkozón érte el. Idegenben hét meccsből az idén eddig csak egyet nyertek meg, Csákváron. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy ezúttal a balatoniak az esélyesek, akik remélhetőleg hazai sikert hozó, sokgólos, közönségszórakoztató találkozóval búcsúztatják ezt a sok nehézséggel tűzdelt szezont, visszavágva a tavaly november végi, idegenbeli egygólos vereségért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában