KÉZILABDA

2021.05.16. 14:16

Nem remegett meg Such Nelli keze, nyert a Siófok KC

Végig nagyot harcoltunk, de fizikálisan felemésztette a csapatot a mögöttünk hagyott hét – foglalta össze a váci mérkőzést Zdravko Zovko, a balatoniak trénere. Ráadásul nagy nyomás alatt is voltak a második félidőben, hisz míg a házigazdák féltucat büntetőt dobhattak, addig Tóthék mindössze kettőt, de a kiállítási arány sem nekik kedvezett...

Keszthelyi Zoltán

Az első félidőben jobbak voltunk, így a szünetben a vezetésünk úgy gondolom, hogy reális volt – mondta Zovko edző. A szünet után is sokáig úgy tűnt „behúzzák” ezt a bajnokit is, hisz 40 perc után is még három volt a javukra (19–22). A folytatás aztán káoszosra sikeredett siófoki szempontból, sok volt a hiba a játékban és a lehetőségeikkel sem a legjobban sáfárkodtak. A házigazdák 49. percben érték utol Tomoriékat, miután egymást követő négy támadást is elrontottak. Sőt, az egyenlítést követően 13 másodperccel – Niombla eladott labdájából – első alkalommal a vezetést is átvették (25–24). A balatoniak ekkor még visszavették az előnyt, ám az utolsó két percben már nekik kellett menni az eredmény után, ami előbb Tóth, majd a lefújás pillanatában – egy Tomori lövés utáni kipattanóból – Such góljával sikerült is.

A pontszerzésben hazai oldalon Diószeginek nagy szerepe volt, aki a fordulás után négy találattal csapata legjobbja volt, Kácsor, Helembai pedig három-három alkalommal vette a balatoni kaput, melyen Csapó Kincső kilenc védéssel zárt negyven perc alatt, melyek közt két hetes is akadt. Siófoki oldalon Jezic volt a legjobb támadásban a szünet után négy gólt lőve.

Váci NKSE–Siófok KC 32–32 (15–17)

Vác, Városi Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.

VNKSE: Bukovszky – Diószegi 8, Hámori 2, Helembai 5, Lakatos 1, Kácsor 5, Szondi 4. Csere: Bálint A. (kapus), Aron 2 (1), Pálffy 2, Szabó Laura 1 (1), Bárdy 2. Edző: Szilágyi Zoltán.

SKC: Szikora – Such 6, Kiss N. 3, Niombla 3, Jezic 7, Tomori 6, Mazák-Németh 4. Csere: Csapó (kapus), Horacek, Lapos, Tóth G. 3 (1). Edző: Zdravko Zovko.

Kiállítások: 4(2), ill. 6(2) perc. Hétméteresek: 7/2 (1/0), ill. 2/1. Keszthelyi Z.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában