LABDARÚGÁS

2021.06.13. 22:10

A harmadik belső védő hagyta el a Rákóczit

A szintén harmadosztályú Kolorcity Kazincbarcika SE együttesénél folytatja pályafutását Ur László, a Kaposvári Rákóczi FC csapatkapitánya, aki négy év után hagyja el a zöld-fehéreket.

Klein Péter

Újabb maghatározó labdarúgó hagyta el a másodosztályból a harmadosztályba kieső Kaposvári Rákóczi FC együttesét. Ezúttal a csapatkapitány, Ur László döntött úgy, hogy máshol folytatja pályafutását. A nyíregyházi születésű védő – akárcsak Dvorschák Gábor – az NB II.-ből szintén kieső Kolorcity Kazincbarcika SC csapatánál folytatja pályafutását. A jelenleg 33 esztendős labdarúgó a 2017/2018-as bajnoki évadban igazolt a Rákóczihoz, s rögtön alapemberré vált a harmadosztályt megnyerő csapatban. A másodosztályban is kirobbanthatatlan volt a kezdőből, hiszen rendre stabil, jó teljesítményt nyújtott, így nem is csoda, hogy 36 bajnokin lépett pályára a feljutó kaposvári együttesben.

Ur László a somogyi zöld-fehérek mezében, 31 esztendősen debütálhatott az élvonalban, ahol 17 meccs jutott számára a szezon végén az utolsó helyen záró Kaposvárban. A nemrég véget ért évadban pedig 32 NB II.-es bajnokin húzta magára a Rákóczi mezét. Ur László összesen 119 mérkőzésen lépett pályára a Kaposvári Rákóczi FC színeiben, s a csapattal két feljutást is ünnepelhetett, ráadásul több alkalommal vezette kapitányként pályára a zöld-fehéreket. Kaposvári pályafutása során háromszor volt eredményes. Előszőr még az NB III. Nyugati csoportjában a Puskás Akadémia FC II. ellen, míg a mögöttünk hagyott évadban a nevelőegyesülete, a Nyíregyháza Spartacus FC, majd a WKW ETO FC Győr ellen is fontos, pontot érő találatot szerzett.

Dvorschák Gábor és Szabó Alex után már a harmadik belső védő hagyta el a kaposvári együttesét, így már csak Nagy Tamás maradt a zöld-fehéreknél, aki ezen a poszton bevethető. A vezetőknek tehát alaposan körül kell nézniük a piacon, hogy megerősítsék ezen a poszton az együttest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában