RITMIKUS GIMNASZTIKA

2021.06.15. 07:59

Farkas Júlia is részese volt a sikeres várnai szereplésnek

Várnában rendezték a ritmikus gimnasztikázók XXXVII. Európa-bajnokságát.

Kun Z.

– A kontinenstornán kiválóan szerepelt a magyar együttes – tájékoztatta lapunkat Balogh Orsolya, az LSC RG SC vezetőedzője. – Az egyéni összetett verseny során Pigniczki Fanni az előkelő tizedik helyen végzett. Ez egyben olimpiai kvótát jelentett számára. Mindez már csak ezért is nagy bravúrnak számít, mert a 2000-es, Sydney-ben rendezett nyári olimpia óta nem volt magyar RG-s olimpiai kvóta. A felnőtt egyéni kéziszercsapat az összetett versenyben a tizedik helyen végzett, melynek tagja volt Farkas Júlia, a kaposvári LSC RG SE versenyzője.

A Várnában szereplő, nagy sikert elérő magyar válogatott csapat tagjai: Fodor Nadin, Fekete Anita, Mészáros Mandula, Somhegyi Réka, Urbán-Szabó Mónika. A nemzetek közötti TEAM-versenyben Magyarország csapata az előkelő kilencedik helyen zárt, amely azt jelenti, hogy ősszel teljes létszámmal, azaz két felnőtt egyéni és egy felnőtt csapattal vehetnek részt a Japánban rendezendő világbajnokságon. A magyar junior csapat is remekelt, a szalagfináléban a hatodik helyen végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában