röplabda

2021.09.15. 11:37

A kupára is készül a Fino és a Diamant is

A férfiaknál a Fino-Kaposvár alakulata a MEAFC-Miskolccal, az hölgyeknél pedig az 1. MCM-Diamant Kaposvár együttese a Szolnok–TFSE-párharc győztesével találkozik majd a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A folytatás a nők számára ígérkezik rázósabbnak...

Fenyő Gábor

A Magyar Röplabda Szövetségben elkészítették a Magyar Kupa sorsolását. A nőknél huszonnégy, a férfiaknál pedig tizenhét csapat nevezett; így az uraknál egy, a hölgyeknél pedig nyolc selejtezőmérkőzést kell játszani. Esztendők óta nem volt példa arra, hogy ilyen sok együttes jelentkezett volna a Magyar Kupa küzdelmeire.

A nyáron alaposan átalakult Fino-Kaposvár – hatan (köztük öt külföldi légiós) érkeztek, s heten távoztak – a MEAFC-Miskolc csapatával találkozik a nyolcaddöntőben (november 3-a és 4-e, illetve december 5-e), míg a negyeddöntőben a Bp. MAFC-BME–Vegyész RC Kazincbarcika-párharc győztesével csap össze (december 12-e és 19-e). Az elődöntőben várhatóan vagy a címvédő és legutóbbi bajnok Bp. Pénzügyőr SE, vagy a Kecskeméti RC lenne az ellenfele (2022. január 9-e és 16-a). A Magyar Kupa döntőjét és végső helyosztóit március 11-e és 13-a között rendezik majd egy később kijelölendő helyszínen.

A nőknél sokkal nehezebb sorsolás jutott a somogyi színeket képviselő 1. MCM-Diamant Kaposvár egyletének. Először a legjobb nyolc közé kerülésért lépnek majd pályára a Szolnok és a Bp. Testnevelési Egyetem SE csata győztesével, majd következik a Bp. Vasas-Óbuda. Ha ezt az akadályt is sikerrel vennék a somogyiak, akkor a negyeddöntőben valószínűleg az ötszörös bajnok Swietelsky-Békéscsabai RSE vár(na) rájuk.

Először úgy volt, hogy a két somogyi együttes ugyanazon a napon kezdi meg a bajnoki sorozatot a Kaposvár Arénában. A Fino végül október 16-án, szombaton, 17 órakor rajtol majd a Vegyész RC Kazincbarcika ellen, az 1. MCM-Diamant Kaposvár pedig másnap ugyancsak 17 órakor kezdi meg a 2021/2022-es szezont a bajnoki címvédő és kupagyőztes Fatum-Nyíregyházi NRK ellen. Elképzelhetők még változások a programban, ami annak függvénye, hogy mely találkozók kerülnek képernyőre.

Az viszont biztos, hogy a Ruben Adrian Wolochin, Demeter András György vezette Fino-Kaposvár alakulata hiányozni fog a nemzetközi porondról, miután anyagi megfontolás miatt sem a CEV-, sem pedig a Challenge Kupában nem indulnak. A nők viszont érdekeltek a Challenge Kupában; a legjobb 32 között kapcsolódnak majd be, ahol izraeli ellenfél vár rájuk. A Maccabi Hadera Hefer elleni párharc – ami várhatóan novemberben lesz – első felvonását Izraelben, a visszavágót pedig a Kaposvár Arénában rendezik.

A Fino-Kaposvár játékoskerete: Iván Gergő, Hiago Antunes Garchet (brazil) – feladók; Hamza Ouyachi (marokkói), Moises Vasquez (venezuelai) – centerek; Bögöly Gábor, Fenyvesi Barnabás, Iván Bence, Hubicska Patrik, Marko Milovanovics (montenegrói), Oussama El Azhari (marokkói) – ütők; Bozóki Bence, Kiss Máté – liberók. Vezetőedző: Ruben Adrian Wolochin (argentin). Edző: Demeter András György.

Az 1. MCM-Diamant Kaposvár játékoskerete: Ana Grbac (horvát), Warmbir Kristina Nicole (amerikai-magyar kettős állampolgár) – feladók; Tatjana Matics (szerb), Katharina Schwabe (német), Nikalina Bashnakova (azeri), Tóth Jázmin, Szedmák Réka, Budai Viktória – ütők; Nathalie Lemmens (belga), Wirth Annamária, Honfi Katalin – centerek; Szpin Renáta, Hegyi Bianka – liberók. Vezetőedző: Vincent Lacombe (francia). Edzők: Mathieu Bord (francia) és Nagy Fanni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában