kézilabda

2021.09.30. 10:18

Balatonbogláron tartotta a kupát a Törekszem-Somogy

A koronavírus-járvány miatt közel másfél év kihagyás után léphettek újra pályára a férfi szenior kézilabdacsapatok, a vándortornának ezúttal Balatonboglár adott otthont, s a nagy erőpróbán öt együttes mérte össze tudását, felkészültségét.

Szabó Gabi

– Harmadik alkalommal szerveztük meg Balatonbogláron az eseményt, mely a sportág szeretetéről és a barátságról is szól, hiszen lehet, hogy sokszor a pályán nagy csata zajlik, a mérkőzés után azonban jót beszélgetünk, nosztalgiázunk – mondta két találkozó között Zeke József, a Balaton-parti torna egyik szervezője, aki a Törekszem-Somogy csapat tagjaként hazai pályán bizonyíthatott.

Egykori NB I./B-s és NB II.-es kézilabdázók léptek pályára, volt, aki ötven-hatvan évesen is játszik még egy-egy ilyen szeniortornán, de nem ritka, hogy hetven esztendő feletti sportbarát is helyet foglal a kispadon.

Hermann György tízéves kora óta kézilabdázik, a MAFC Old Boys tagjaként 2005 óta járja az öregfiúk számára rendezett megméretéseket.

– Nemcsak a tornákra áll össze a csapat, hiszen minden héten edzünk – hangsúlyozta a játékos. – Negyvenéves barátságok vannak a csapaton belül, nekünk ez a sport egy nagyon jó kikapcsolódást jelent a rohanós hétköznapok közepette. Nemcsak a kézilabda, hanem a jó hangulat miatt is szeretünk hasonló versenyekre járni.

Az öregfiúkézilabda-események állandó résztvevője a vajdasági Magyarkanizsa alakulata, mely így természetesen Balatonboglárról sem hiányozhatott.

– Mi most sem csupán a tornára érkeztünk – fogalmazott Nagy Róbert, a magyarkanizsaiak vezetője. – Ha Magyarországra jövünk, akkor több napot igyekszünk itt tölteni, kirándulunk, jól érezzük magunkat. Természetesen mindig győzni szeretnénk, de a jó hangulat kárpótol minket egy-egy elveszített találkozó után.

A Törekszem-Somogy ezúttal otthon tartotta a kupát, a házigazda együttes magabiztosan nyerte meg szeniortornát, megelőzve a Magyarkanizsa, a Dabas, a MAFC Old Boys és a Kecskemét csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában