kézilabda

2021.11.17. 09:22

Feltámadt a Siófok, az MTK ellen összejöhet a bravúr

Két győzelem után nehéz feladat előtt a Siófok KC a női kézilabda NB I.-ben, a somogyiak a tabellán nyolc ponttal nyolcadik MTK együttesét fogadják szerdán, 18 órakor.

Keszthelyi Zoltán

Nem a kedvenc ellenfele az MTK a balatoniaknak, akik az elmúlt években többször is megtréfálták őket, ráadásul most egyértelműen ők az esélyesei ennek a bajnokinak.

– Jelen pillanatban még előttünk járnak – mondta róluk Uros Bregar. Az új trénerrel elért két győzelem adhat némi önbizalmat, de jelentősen javulnia kéne a csapat, illetve néhány játékos teljesítményének egy jó eredmény eléréséhez, melyben sokat segíthet a hazai pálya előnye is.

Fontos lenne a védekezés további javulása, az Alba ellen még 28, Érden pedig már csak 26 gólt kaptak. Dunaújvárosban 23 gólt dobva buktak a fővárosiak, vagyis Csapóéktól is valami hasonló kellene védekezésben. Nagy kérdés, hogy a korábbi balatoni játékosok közül Mazák-Némethet és Sallait is soraiban tudó fővárosiak milyen formát mutatnak, hisz képesek ikszelni otthon az Albával, majd kikapni Dunaújvárosban és ezek után megverni – az eddig csak a Fraditól kikapó – Debrecent, mindezt 12 nap alatt. Az utóbbi remek eredményt persze rögtön egy Herning-Ikast elleni hétgólos hazai vereség követte. – Siófok az edzőcsere után nagy változáson megy keresztül, nem lesz egyszerű meccs, de nagyon fogunk küzdeni a két pontért – ígérte a korábban Siófokon is dolgozó Golovin edző, aki szövetségi kapitány is.

Sorsoltak a Magyar Kupában, a nőknél két, a férfiaknál pedig egy somogyi klub volt érintett a negyedik, illetve harmadik körben. A nőknél a Siófok KC az élvonalba most felkerült Vasas otthonában lép pályára, míg az NB I./B nyugati csoportját 9 meccsből 9 győzelemmel vezető boglári NEKA a keleti csoportban hasonlóan álló Békéscsabát fogadja. Nem kizárt tehát, hogy nyolc között két somogyi klub is lehet. A férfiaknál a harmadik fordulót rendezik, az első osztályban újonc, ám remekül rajtoló NEKA azt a Budakalászt fogadja, melytől bajnokin, idegenben csak kettővel kapott ki, így nekik is jó esélyük van a következő körre. A férfiaknál a kijelölt játéknap december 15., míg a nőké január 26.

Fotó: Németh András

Címkék#SKC#neka

Ezek is érdekelhetik