vizilabda

2021.11.24. 21:42

Történelmi sikert aratott a Kaposvári VK

Férfias küzdelemben, hatalmas lelkesedéssel győzte le a Tigra-ZF-Eger együttesét a Kaposvári VK az E.ON férfi vízilabda OB I. kilencedik fordulójában.

KLein Péter

Történelmi pillanatra készült a Kaposvári VK, amely soha nem győzte még le az Eger együttesét az OB I.-ben. A somogyiak javuló formája azonban bizakodásra adott okot a találkozót megelőzően. A Heves megyeiek több ex-KVK játékossal a keretben érkeztek a somogyi megyeszékhelyre, hiszen Krémer Balázs, Grieszbacher Márk és Sántavy Máté is ott volt Petrovai Márton csapatában. Előbbi ráadásul úgy tűnt, hogy remek napot fogott ki, hiszen bravúr-bravúrra halmozott a kapuban. Igaz, a vendégeknek szerencséjük is volt, hiszen Varga Bence gólját érthetetlen módon nem adták meg a játékvezetők, majd ifj. Berta József lövése csattant a felső kapufán. Ezek ellenére is sikerült megszereznie a vezetést a hazaiaknak a rutinos Vindisch Ferenc találatával az első negyed derekán. Az egygólos előnyt egészen a második etap elejéig őrizte a hazai egylet, majd Nikola Murisic emberelőnyből egyenlített. Sokáig azonban nem tartott a döntetlen állás, hiszen az előző mérkőzést kihagyó Mijic Dávid ötösével újra a KVK vezetett. Ezt követően igencsak forrt a Csik Ferenc Versenyuszoda vize, a felek hatalmas elánnal küzdöttek, s ez érződött a párharcokon is. A hazaiak mindent megtettek, hogy növeljék előnyüket, azonban Baksa Benedek szerencsés, megpattanó lövése azonban utat talált a remekül védő Csoma Kristóf kapujába. A KVK azonban Varga Bence és Horváth Ákos találatainak köszönhetően kétgólos előnyre tett szert a harmadik negyedre.

A fordulást követően Csoma Kristóf passzából Horváth Ákos háromra tudta növelni a hazai előnyt. A folytatásban a KVK a centerjátékot próbálta erőltetni, de ebből nem tudtak betalálni a hazaiak, akik még büntetőt is hibáztak. Ráadásul már-már úgy tűnt, hogy az utolsó felvonásra egyre csökken a KVK előnye, de ekkor Juhász-Szelei Norbert szemfüles góljával újra kettővel vezetett.

Az utolsó negyed elején feljött egy gólra az Eger, így fokozódtak az izgalmak. Horváth Ákos keze azonban újra elsült, valamint Mijic Dávid a második büntetőjét már értékesítette, így öt perccel a lefújás előtt karnyújtásnyira volt a történelmi sikertől a Kaposvári VK.

A somogyiak innét már nem engedték ki a kezükből a győzelmet, s történelmük során első ízben verték meg az Eger csapatát, ráadásul igen fölényes játékkal, amit a lelkes közönség vastapssal köszönt meg.

 

Kaposvári VK–Tigra-ZF-Eger 10–8 (2–1, 3–2, 2–2, 3–3)

Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 130 néző. Vezette: Várkonyi, Tordai.

Kaposvári VK: Csoma – Mijic (2), Varga B. (1), Vindisch (2), Langiewicz (1), ifj. Berta, Dobos D. Csere: Vörös, Jajcinovic, Palatinus, Juhász-Szelei (1), Horváth Á. (3).

Vezetőedző: Surányi László.

Tigre-ZF-Eger: Krémer – Lőrincz B., Kovács G., Murisic (2), Magyar M. (1), Baksa (4), Sántavy. Csere: Rádli, Gólya, Sári, Szalai (1), Hajdu B.

Vezetőedző: Petrovai Márton.

Gól emberelőnyből: 7/0, illetve 12/2.

Gól ötméteresből: 3/2, illetve 1/1.

Kipontozódott: ifj. Berta (24. p.), Varga B. (29. p.), Mijics (29. p.).

 

 

Surányi László: – Történelmi sikert arattunk, hiszen a Kaposvár még soha nem nyert az Eger ellen, most viszont elesett az egri vár. Jól játszott az ellenfelünk, de szerencsére mi is. Kevesen voltunk, hiszen sok a sérültünk, így hét játékos szinte végig a vízben volt, a fiatalok pedig hozzátették a magukét a sikerhez. Volt egy-két extra teljesítmény is, ami az előző mérkőzésen hiányzott.

Petrovai Márton: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk a nagy menetelésben lévő Kaposvár otthonában és ez be is bizonyosodott. Lehet, hogy rosszul hangzik, de elégedett vagyok. Úgy gondolom, hogy előre léptünk az előző mérkőzésekhez képest és emelt fővel mehetünk haza, mert egy jobb csapattól kaptunk ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában