RÖPLABDA EXTRALIGA, NŐK

2021.11.29. 08:28

Vereséggel zárta az első kört a Diamant a pontvadászatban

A nyáron alaposan átalakult és megerősödött balatonfüredi Szent Benedek RA otthonában lépett pályára az 1. MCM-Diamant Kaposvár a női röplabda Extraliga hetedik fordulójában.

M. G.

A hazaiak két elveszített mérkőzés után várhatták a mérkőzést, a vendégek pedig utóbbi négy meccsükből hármat megnyertek (az MTK, a DVTK és az UTE ellen), egyen pedig kikaptak (a SWIETELSKY_Békéscsabai RSE ellen).

A találkozó végig szorosan alakult, a házigazda nem igazán tudta leszakítani egyik szettben sem ellenfelét, a Diamant ugyanis nagyot küzdve tartotta magát. Az előny azonban szinte végig a balatonfüredieknél volt, akik végül 3–0-ra nyertek.

A somogyi lányok az ötödik helyen állnak az alapszakasz első köre után; a hozható meccseiken diadalmaskodtak, sőt hazai pályán egy pontot el tudtak csenni a Vasas Óbudától. Az idén már nem játszanak bajnokit, a következő találkozójuk január 24-én 18 órától Nyíregyházán lesz.

Szent Benedek RA–1. MCM-Diamant Kaposvár 3–0 (20, 21, 21)

Balatonfüred, 110 néző. V.: Mezőffy Zs., Bátkai-Katona Á.

Szent Benedek RA: Bleicher R. (1), Szavovics (11), Koprivica (13), Sztijepics (10), Kiss G. (16), Jimerson (11). Csere: Fáth K., Baksa P. (liberók),Szerényi G. (-), Iosa N. (-), Vacsi E. (-). Vezetőedző: Dejan Desnica. Edző: Mészáros Péter. 1. MCM-Diamant KNRC: Grbac (5), Boshnakova (15), Wirth A. (5), Budai V. (2), Matic (11), Lemmens (4). Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Tóth J. (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe. Edző: Mathieu René Bord.

Dejan Desnica: – Stresszes mérkőzés volt, a Kaposvár nagyon megizzasztott bennünket. Fontos volt a győzelem, mert két vereség után vissza kellett szereznünk az önbizalmunkat, s mai ellenfelünk közel volt hozzánk a tabellán. Elégedett vagyok az alapszakasz első felében elért harmadik helyünkkel, de nem pihenhetünk.

Vincent Lacombe: – Szervezett, erős csapat ellen játszottunk ma este. Száz százalékot kellett volna nyújtani ahhoz, hogy nyerhessünk. Sajnos mind a három szettben futottunk az eredmény után, amit nem tudtunk megfordítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában