labdarúgás

2021.12.04. 13:43

A Budaörs ellen folytatná jó sorozatát a BFC Siófok

Addig kell ütni a vasat, amíg meleg, vagyis a harmadik után jöhet zsinórban a negyedik BFC Siófok-győzelem is a Labdarúgó NB II.-ben. A balatoniak a négymeccses nyeretlenségi szériában lévő, kieső helyen álló, hazai pályán – Tiszakécskével párban – a másodosztály leggyengébb teljesítményét nyújtó Budaörs otthonában lép pályára vasárnap 13 órakor.

Keszthelyi Zoltán

Nyerő szériában van a BFC Siófok, és ez remélhetőleg kitart a téli szünetig, amire minden esély megvan, hisz a Budaörs és a Soroksár is legyőzhető, mindkettő a mezőny második feléhez tartozik. Az előbbi kieső helyen áll, nagyot fordult a világ velük, hisz legutóbb tizen­nyolc forduló után még másodikok, azaz feljutók voltak! Ezt a szezont a nyolc meccsen hat pontot szerző Márkus Tiborral kezdték a kispadon, akit szeptember végén Gabala Krisztián váltott, ám az utóbbi trénerrel sem léptek a javulás útjára, hisz tíz bajnokin tizenegy pont jött össze.

Ezek után finoman szólva nem lehetetlen begyűjteni ellenük az egymás utáni negyedik bajnoki sikert, ilyen sorozatra nem is régen, 2019 augusztusában volt legutóbb példa balatoni oldalon! Az esélyek Szmoláék mellett szólnak, hisz a Budaörs teljesít a leggyengébben hazai pályán a nyolc meccsen szerzett hat ponttal, tizenhat kapott góllal! Saját közönségük előtt átlag kettőt kapnak, így pedig nehéz nyerni, ami csak a Tiszakécske ellen jött össze nekik (3-0). Egy dologra azonban érdemes figyelni, hogy saját közönségük előtt mindig betaláltak, vagyis a pontszerzéshez úgy tűnik gól, vagy gólok kellenek! Hacsak Domján Attila tanítványai nem szakítják meg ezt az immár tizennégy találkozó óta tartó szériát, utoljára a Pécs nullázta le ellenfelüket hazai pályán márciusban még Tatabányán, a szezon elejétől játszanak ugyanis csak Budaörsön.

Az előzmények alapján szórakoztató találkozóra van kilátás, a két klub egymás elleni meccse mindig hozott gólt, az eddigi tizenhaton ráadásul negyvennégyet! A statisztika a somogyiak mellett szól, tizenhatból – egy döntetlen mellett – kilencszer ugyanis ők nyertek! Ha most is sikerülne, akkor akár a hatodik helyre is felléphetnének a tabellán.

Fotó: Németh András

Ezek is érdekelhetik