labdarúgás

2021.12.04. 13:42

Az éllovas otthonában zárnak a zöld-fehérek

Az éllovas Credobus Mosonmagyaróvári TE vendége lesz a Kaposvári Rákóczi FC az NB III. Nyugati csoportjának huszadik körében.

Klein Péter

A vasárnap 13 órakor kezdődő összecsapást a tavaszi szezonból hozták előre, így a somogyiak visszavághatnak az első fordulóban elszenvedett kettő-nullás vereségért. Ez azonban egyáltalán nem lesz könnyű feladat. A mosonmagyaróváriakat ugyanis sokan szerették volna legyőzni az őszi szezonban, azonban egyik csapat sem tudott három ponttal távozni a Kisalföldről. Idegenben viszont kétszer is kikapott az MTE, mindannyiszor Zala megyében. Először Nagykanizsán, majd a ZTE II. otthonában. Hazai környezetben csupán a Veszprém ellen veszített pontokat a Varga László irányította gárda, amely zsinórban tizennégy bajnoki sikernél tart. Ez is eredményezte azt, hogy az első helyről várhatják a tavaszról előrehozott fordulót. A Kaposvári Rákóczi FC a Gárdony ellen aratott fölényes győzelmének köszönhetően a tizenegyedik helyet szerezte meg féltávnál, de a Mosonmagyaróvár trófeáját megszerezve akár előrébb is telelhetnek.

– Nem az ellenfél eredményeiből indulunk ki – hangsúlyozta Nagy Tamás, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Azt kértem a játékosoktól, hogy tartsák meg a céljainkat, ne engedjenek ki, hiába van vége a félszezonnak. Az előrehozott meccseken sokszor már a szünetet várják a játékosok, ezért is kértem, hogy végig koncentráljanak a sikerért, és ha kell, akkor még több energiát mozgassanak meg ennek érdekében. Úgy gondolom, hogy mentális kérdéseken dől el a vasárnapi mérkőzés. Mindent megteszünk azért, hogy sikeres meccsel zárjuk az évet, aminek köszönhetően egy sokkal nyugodtabb felkészülés várna ránk jövőre.

A Kaposvári Rákóczival kapcsolatos további hír, hogy 64 éves korában elhunyt a zöld-fehér klubot 1977 és 1983 között erősítő Csorba János. Az alsóbogáti születésű hátvéd korábban tagja volt az olimpiai válogatott keretének is. A labdarúgó Kaposvárról a Vasashoz igazolt, s az angyalföldi gárdával 1986-ban megnyerte a Magyar Kupát. Pályafutása során szerepelt még a Budapest Honvéd és a Dorog együtteseiben is.

Fotó: Lang R.

Ezek is érdekelhetik