Éjszakai barangolás

2021.12.02. 11:30

Versengve ismerték meg a várost az egyetemisták

A MATE Kaposvári Campus elsőéves hallgatói birtokba vették a várost szerdán este, hogy egy sportvetélkedő segítségével ismerjék meg jobban azt. Több mint kétszáz hallgató követte az online térkép jelzéseit, a megyeszékhely rejtett titkait kutatta.

Barkóczy László

– Harmadik alkalommal rendeztük meg a Sportolók Éjszakája elnevezésű rendhagyó vetélkedőnket – mondta el kérdésünkre Szerb György, a Testnevelési és Sport Intézet igazgató-helyettese, az esemény főszervezője. – Az előző években is nagy sikernek örvendett, de eddig az egyetem falain belül sikerült helyet találni a versenynek. Most, a vírushelyzet miatt, illetve, mivel felújítás alatt áll a sportcsarnok, városi vetélkedőt terveztünk a hallgatóknak.

 

A szervező elmondása szerint ez a megméretés az egyetemi testnevelésórákat zárja le minden évben ilyen játékos formában. Népszerűségét mi sem jelzi jobban, minthogy 206-an neveztek, négyes csapatokat alkotva a kihívásra.

A hallgatók a gyönyörűen kivilágított kaposvári Kossuth térről indultak. Telefonjukon egy Google-térkép segítségével tájékozódhattak, és érhették el a verseny egy-egy állomását. A szervezők célja az volt, hogy Kaposvár minél több emblematikus nevezetességéhez találjanak ki feladatot. Így a hallgatók az éjszaka folyamán bejárhatták az egész várost, feliratot keresve Márton Áron szobrán, vagy éppen azt kutatva, mikor építették fel a zeneiskolát. Bebarangolták a feladatokért Kaposvár parkjait, megnézték szobrait, sőt az okosparkban információt kellett szerezniük Somogy talaj- és élővilágáról is. A számos versenyfeladat egyik különleges eleme volt, amikor a hallgatóknak négy helyszínen kellett szelfit csinálniuk magukról, igazolva, hogy a megadott helyen jártak, és azt egy meghatározott helyre kellett feltölteniük az internetre.

Természetesen a sebesség is számított, nem csak a megszerzett tudás. A három leg­gyorsabb és legpontosabb csapat egyetemi ajándékcsomagot nyert, de mint elmondták: a részvétel és a buli sokkal fontosabb volt, mint a nyeremény.

A szervezők az eseményt sikeresnek értékelték és tervezik a következő években is megrendezni a hallgatóik számára ezt a különleges sporteseményt.

Fotó: Barkóczy L.

Ezek is érdekelhetik