Úszás

2022.02.26. 17:19

Cseh László is a kaposváriakkal tempózott

Újra medencébe ugrott az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh László, aki az Ötpróba mozgalom nagyköveteként, visszavonulását követően először a kaposvári Csik Ferenc Versenyuszodában úszott 1500 métert.

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A soron következő, párizsi olimpia előtt már elkezdhették gyűjteni az Ötpróba pontokat az amatőr sportolók, akik ezúttal a Csik Ferenc Versenyuszoda tízpályás medencéjében tehették mindezt. Az impozáns kaposvári létesítményben három táv – 500, 1500 és 3000 méter – közül választhattak a jelentkezők, akik együtt úszhattak a négyszeres olimpiai ezüstérmes Cseh Lászlóval.

– A tél mindig egy kis holtidőszaknak számít a szabadidősportban, azonban szerettünk volna lehetőséget biztosítani az ötpróbázóink számára, hogy pontokat tudjanak gyűjteni – fogalmazott Szélpál Tamás, Ötpróba projektvezető. – Erre az uszodák nagyszerű lehetőség biztosítanak, szerencsére Kaposvár nagy örömmel fogadott bennünket. Péter Attila, a helyi sportélet egyik mozgatórugója volt a kapocs, így könnyedén ment a szervezés. Közel kétszázan neveztek előzetesen az úszásra, de a reggeli órákban is többen jelezték, hogy medencébe ugranának, így nekik is biztosítottunk lehetőséget arra, hogy szorgosan gyűjthessék az Ötpróba pontokat.

Cseh László visszavonulása óta Kaposváron úszott először 1500 métert, melyet 21 perc 46 másodperc alatt teljesített. 

– Mindig jól érzem magam Kaposváron, ebben a remek uszodában – nyilatkozta Cseh László. – Több alkalommal is jártam már itt versenyen, azonban most először voltam itt amatőr sportolóként és jó kis edzés volt számomra ez az 1500 méter. Évek óta vagyok az Ötpróba egyik nagykövete, azonban eddig nem sok időm jutott erre a feladatomra.

Az úszó Ötpróbán több kaposvári egyesület sportolói is medencébe ugrottak, azonban más városból érkeztek, hogy pontokat gyűjtsenek.

– Először több mint tíz éve jártam Kaposváron, még az első futófarsangon, aminek megfogott a hangulata, így minden évben eljövök a versenyre – mondta Vida Zoltán, aki Budapestről érkezett a somogyi megyeszékhelyre. – Ezúttal úszásban próbáltam ki magam. Szép az uszoda, kellemes volt víz, így jól éreztem magam. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában