Dzsúdó

2022.06.28. 09:59

Közösen edzettek a japánokkal a barcsiak

Közös online edzésen vettek részt Barcs és Oita városának 8–13 éves dzsúdósai.

Gamos A.

Fotó: MW

A terv már megfogalmazódott több mint egy éve, de a megvalósítás a pandémia miatt elhúzódott. A közös tréning gondolata Kondo Fumiaki mester és Janecsek László, a Barcsi Judo Sportegyesület vezetőedzőjének fejében született meg. Az ázsiai szakember 2004 és 2006 között a Széchenyi Ferenc Gimnázium diákjainak és a barcsi klubban oktatta a dzsúdót. A két edző az interneten keresztül szinte napi kapcsolatban volt egymással, heteken át pontosították az edzésprogramot és ötször tesztelték a videó és audio technikát. Aztán elérkezett a különleges alkalom, a közös meghajlás után egyenként bemutatkoztak a résztvevők Fumiaki mester tolmácsolásában. Megismerhették a japán dojo vezetőjét, Ueki Hirosuke 6. danos mestert is, akinek nagyon tetszett az együttes gyakorlat gondolata, s szorgalmazta a kapcsolat fenntartását és az edzések továbbfejlesztését. 
Ezután jöttek a technikai elemek, először a távol-keletiek dobás előkészítő gyakorlatait figyelték a barcsiak, majd ők mutatták be az uchikomit… Majd egy kis játékban vettek részt, utánzó mozgás és hang segítségével különféle állatok neveit kellett kitalálni. A napot közös üdvözlés zárta, s a felek abban állapodtak meg, hogy lesz folytatása a közös edzéseknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában