Röplabda

2022.10.07. 11:30

Két kiváló szakember is foglalkozik a KNRC játékosaival

Egy új csapatorvos csatlakozott a Kaposvári Női Röplabda Club együtteséhez, valamint bemutatkozott a gárda közösségi oldalán a csapat masszőre is.

Trancsik Zsanett

A csapatorvos szerepkörét ezúttal Dr. Palka Gergely tölti be. A pécsi orvosi egyetemen diplomázott 2013-ban, majd 2019-ben ortopédia-traumatológia szakvizsgát szerzett. Jelenleg a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház, Baleseti-sebészeti osztályán dolgozik traumatológusként. A szakmáján belül az arthroscopos térdsebészet a fő tevékenységi köre.

– Csapatorvosként a sérülések megelőzésére, a nemzetközi protokollok alapján történő rehabilitációra törekszem leginkább, illetve a játékosok jó fizikai állapota mellett számomra a mentális egészségük is legalább ugyanolyan fontos – emelte ki Dr. Palka Gergely a KNRC közösségi oldalán. – Az idei szezontól azt várom, hogy minél kevesebb sérülése legyen a játékosoknak és az idény végén érem lógjon a nyakukban.

Pereg Péter, a Kaposvári NRC masszőre civilben személyi edzőként dolgozik. Korábbi munkáját tekintve indokolt volt a masszőri képzés elvégzése, mert szeretett volna teljeskörű segítséget nyújtani azoknak, akik hozzá fordultak.

– Jó döntés volt, hiszen az előző szezon elején Lacombe Zsófia, a klub ügyvezetője az első vendégeim egyikeként feltette a kérdést, hogy szeretnék-e egy profi csapat tagjaként Extraligás sportolókkal dolgozni – mondta Pereg Péter. – Először megijesztett a lehetőség, de azt hiszem életem egyik legnagyobb kalandjával gazdagodtam azzal, hogy igent mondtam.

Ez hozta magával a fejlődést is, hiszen elvégezte a neuro-mozgáskorrekció haladó I-II képzéseket, kitanulta a triggerpont terápiát és a kinesio-tape ragasztásának a módszertanát.

– Mivel még fiatal vagyok az élsport világában és egy nagyon nehéz tavalyi szezonnal indult a közös út, ezért a 2022/2023-as idényre rendkívül bizakodóan tekintek – fogalmazott a masszőr. – Továbbra is egy profi csapat tagja vagyok, amit igyekszem úgy meghálálni, hogy a tőlem telhető maximumot adom bele a munkámba, legyen szó masszázsról vagy a csapat fejlődését segítő szakmai továbbképzések elvégzéséről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában