Labdarúgás

2022.11.04. 14:31

A sereghajtó otthonában szerezné meg hatodik győzelmét a Siófok

A sereghajtó, edzőváltáson áteső Dorogi FC otthonában lép pályára a BFC Siófok vasárnap 13:00 órakor.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

Nem lesz könnyű a feladat, de megoldható, hisz finoman szólva is sebezhetőek a tizennégy forduló után két győzelemmel, tíz ponttal álló házigazdák, amit az eddigi tizenhat forduló alatt kapott huszonhat találatuk is mutat. Ennél többet csak az újonc HR-RENT Kozármisleny kapott, ráadásul támadásban sem jobbak, tizenhárom gólt jegyeznek, amin tizenegyen osztoznak.

A pontrúgásoknak, bedobásoknak kiemelt szerepe lesz, egyrészt sok gólt kapnak ebből a piros–feketék, másrészt sokat is szereznek. A Fenyvesi Lászlót váltó Marián Sluka edzővel eddig három bajnokit játszottak, nyitásként nyertek Nyíregyházán Keresztes szöglet utáni góljával (0–1), majd kikaptak otthon az ETO FC Győrtől (0–1), illetve Szombathelyen a Haladástól (4–3). Az utóbbin a házigazdák szögletből, majd egy beívelt szabadrúgásból, a bányászvárosiak pedig szintén sarokrúgásból, illetve egy nagy bedobásból találtak be.

– Ez volt a harmadik meccsem, az utolsó két fordulóban a vereség ellenére a száz százalékban betartották a taktikai utasításokat a játékosok – mondta Marián Sluka , utalva ezzel arra, hogy elégedett az eddigiekkel. A Győr ellen domináltak, több lehetőségük volt, mégis a kisalföldiek szereztek vezetést, mely előtt épp Keresztes csúsztatta Priskin elé a labdát, legutóbb Szombathelyen pedig a kilencvennegyedik percben egy szabadrúgás okozta a vesztüket. Ebből is látszik sokat hibáznak hátul, a Haladás elleni első kapott góljuk is például Keresztes labdaeladáséból született, ajándék volt a zöld–fehéreknek. Ezeket a kihagyásokat kellene kihasználniuk a balatoniaknak, akik egy motivált ellenféllel fognak találkozni, vagyis egy párharcokkal tűzdelt kilencven perc vár rájuk.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában