Kosárlabda

2022.12.17. 08:00

Isiah Brown pályára léphet Nyíregyházán

Vasárnap 18 órától a Hübner Nyíregyháza BS otthonában lép pályára a férfikosárlabda NB I./A 12. fordulójában a Kometa Kaposvári KK.

Múlt csütörtökön lépett pályára pályára legutóbb a Kometa Kaposvári KK, akkor a Sopron KC ellen szenvedtek vereséget, s nem marad következmény nélkül a rossz széria – zsinórban ötször kaptak ki –, szerződést bontottak ugyanis Dayon Griffinnel, s helyére egy klasszikus egyes, nevezetesen Isiah Brown érkezett. Jó hír, hogy az irányító papírjai elkészültek, így pályára léphet Nyíregyházán.

– Munkával telt a mögöttünk hagyott hét, mindössze egy napot pihenhettek a játékosok – mondta Szőke Balázs, a Kometa Kaposvári KK edzője. – Aktuális ellenfelünk legutóbb megszerezte első győzelmét, a Budapest Honvéd együttesét verték meg. De azt hiszem, nem lehet kertelni, csak a győzelem az elfogadható. Remélem Isiah Brown ad egy új impulzust a csapatunknak. Az új kosárlabdázónk legnagyobb erőssége, hogy jól bontja a védelmet, kiválóan osztja le a labdákat és a védekezés is remek.

A vasárnap 18 órakor kezdődő találkozón nagyon fontos lesz a jó védekezés.

– Van két kulcsjátékosuk, rájuk oda kell figyelni – tette hozzá Szőke Balázs. – Természetesen kielemeztük a játékukat, de azt tudni kell, hogy edzőt cseréltek, az észak-macedón Darko Radulovics érkezett Pethő Ákos helyére. Ezért biztosan lesznek majd új figuráik is.

A tréner kiemelte: a lényeg, hogy a saját játékukat pontosan hozzák, jól védekezzenek, s abból könnyű kosrakat szerezzenek. – Főleg a tranziciós védekezésünkre kell odafigyelni, mert a Sopron ellen nagyon sok ziccert ajándékoztunk ellenfelünknek. Ha ezeket a dolgokat betartjuk, akkor győzni fogunk.

Az együttesünk vasárnap reggel indul majd el Nyíregyházára, az összecsapást új helyszínen, a Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti Tornacsarnokában rendezik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában