Labdarúgás

2023.01.28. 15:54

Jó játékkal rukkolt elő a Rákóczi FC

Nagyszerű iramú edzőmérkőzésen kapott ki a horvát első osztályban edződő NK Varazdin ellen az NB III. Nyugati csoportjában szereplő Kaposvári Rákóczi FC.

Klein Péter

Fotó: Lang R.

Ahogy arról már írtunk, a Dunaújváros lemondta az előkészületi találkozót, így a Kaposvári Rákóczinak új ellenfél után kellett néznie erre a hétvégére. A somogyiak technikai vezetője, Takács Róbert végül megoldotta a feladatot, hiszen a horvát NK Varasdin csapatát fogadták szombat délután a Puskin utcai edzőközpontban. A Varasd csapatában – amely pénteken egy-nullára nyert bajnokin a Slaven Belupo ellen – több olyan játékos is lehetőséget kapott, akik a horvát első osztályban pallérozódnak, így nagyszerű ellenféllel tudta megméretni magát az NB III. Nyugati csoportjára készülő Rákóczi FC. A mérkőzés ráadásul sokkal nagyobb iramban kezdődött, mint azt a magyar harmadosztályban megszokhattunk. A hazaiak gyorsan felvették a horvátok ritmusát, sőt, az első helyzet is előttük adódott, de Böndi Ádám éles szögből leadott, a kapu jobb szélébe tartó lövését Marino Bulat védte. Az első negyed óra után viszont megszületett a Rákóczi gólja: Horváth Balázs 25 méteres átlövése az elvetődő Bulat kapus kezei alatt kötött ki a kapuban (1–0). A hátrányban kerülő varasdiak a szünetig nagy nyomás alá helyezték a kaposvári védelmet, a gól után szinte azonnal Ipacs Péternek kellett bravúrral őriznie az előnyt Luka Skaricic közeli lövésénél, azonban pár perc múlva már ő is tehetetlen volt, ugyanis Skaricic beadását Marko Stolnik bevetődve, öt méterről fejelte a kapu közepébe (1–1). A labdát sokkal többet birtokló NK Varazdin a nagyon aktívan futballozó Ivan Saramic révén akár ebben a játékrészben megszerezhette volna a vezetést, de a kaposváriakat sem kellett félteni, hiszen jó és bátor játékkal rukkoltak elő, aminek köszönhetően felvették a versenyt a horvátokkal.
A második félidőt nagy intenzitással kezdte a Kaposvár. Öt percen belül két nagy lehetőséget is kidolgoztak a hazaiak, de az első végén Kálmán Szilárd közelről az oldalhálóba belsőzött, majd Zólyomi Dávid bal alsóba tartó, kissé jobbról leadott lövését védte Marino Bulat. A folytatásban azonban már a horvátok akarta érvényesült, akik számos nagy helyzetet kidolgoztak, majd egy órányi játékot követően átvették a vezetést, miután Leon Belcar tizenhat méterről belsőzött a bal alsó sarokba (1–2). A hajrára is jó iramú maradt a mérkőzés, melynek utolsó perceiben mind a két fél előtt adódtak lehetőségek a gólszerzésre, azonban az eredmény már nem változott.

 

Kaposvári Rákóczi FC–NK Varasdin 1–2 (1–1)
Kaposvár, Puskin utcai edzőközpont, 100 néző. V.: Böröczi.
Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs (Mikler, a 61. percben) – Zólyomi, Gál (Heil, az 57. percben), Harsányi, Böndi – Ekker (Borbély, a 76. percben), Horváth B. (Szederkémnyi, a 83. percben), Kocsis B. (Pintér M., a 83. percben), Kálmán Sz. (Bíró D., az 57. percben) – Pintér N., Hampuk (Mayer Máté, az 57. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
NK Varasdin: Bulat (Mamic, a 83. percben) – Skaricic, Stolnik, Ba (Ocvirek, a 73. percben) , Urata (Tezak, a 73. percben) – Lusavec – Saramic (Gibanjek, a 83. percben), Pereira, Belcar (Lukman, a 83. percben), Banovec (Vuk, a szünetben) – Domjamic. Vezetőedző: Marko Kovacevic.
Gólszerzők: Horváth B. (a 16. percben), Stolnik (a 19. percben), Belcar (a 67. percben).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában