Kispályás foci

2023.04.03. 10:58

Már a selejtezőben búcsúzott a címvédő

A házigazda Noszlopy címvédőként búcsúzott a középiskolák számára kiírt kispályás műfüves kupától.

Molnár Gábor

Tizenkettedik alkalommal rendezte meg Kaposváron a Sportpálya 2004 Egyesület a középiskolák számára kiírt kispályás műfüves kupát, és 2023-ban nyolc csapat nevezett a küzdelmekre. Az első selejtezőben a házigazda Noszlopy, a Móricz, az Eötvös Technikum és az Eötvös Szakképző mérkőzött a két továbbjutó helyért.
Az összecsapásokat jó néhány gól és rendkívül sportszerű küzdelem jellemezte, a 4+1-es felállás a technikásabb, gyorsabb futballnak kedvezett. A kupa címvédője ezúttal más kerettel állt fel, mint tavaly, hiszen a végzősök a következő évben már nem tudnak pályára lépni. Minden évfolyam képviseltethette magát, akadt, aki fiatalabb, akadt, aki rutinosabb csapattal érkezett. A házigazda Noszlopy így címvédőként búcsúzott, pedig az előzetes erőviszonyok alapján aspirálhatott a továbbjutásra, ráadásul szépszámú szurkolósereg buzdította. Nem jutott tovább a másik tavalyi dobogós, a Móricz sem, így az Eötvös technikumi és szakképzős csapata ment az elődöntőbe az első két helyen. A gólkirályi címért még többen vannak versenyben.

 


Eredmények. Eötvös Technikum–Noszlopy 1–0, gólszerző: Lakos. Eötvös Technikum–Eötvös Szakképző 6–4, gólszerzők: Lakos 2, Bathó, Szulimán, Bajna, Czucz, illetve Schneider 2, Sárkány 2. Eötvös Szakképző–Noszlopy 3–1, gólszerzők: Schneider, Proksa, öngól, illetve Cséplő. Noszlopy–Móricz 1–0, gólszerző: Bogdán. Eötvös Szakképző–Móricz 2–2, gólszerzők: Schneider, Pekár, illetve Nagy B., Balassa. Eötvös Technikum–Móricz 2–1, gólszerzők: Lakos, Czucz, illetve Tóth Z.
A végeredmény: 1. Eötvös Technikum 9 pont (9–5), 2. Eötvös Szakképző 7 pont (9–9), 3. Noszlopy 3 pont (2–4), 4. Móricz 1 pont (3–5).
A góllövőlista állása: 1-2. Lakos (Eötvös Technikum), Schneider (Eötvös Szakképző) 4-4 gól, 3-4. Czucz (Eötvös Technikum), Sárkány (Eötvös Szakképző) 2-2 gól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában