Röplabda

2023.04.13. 21:08

Székesfehérváron is győzött a KNRC

Az Extraliga 5-8. helyért vívott küzdelem második mérkőzésén a Kaposvári Női Röplabda Club együttesét a MÁV Előre SC-ST.Solar látta vendégül. A somogyiak egyszer sem hagyták, hogy ellenfelük eljusson húsz pontig, így magabiztosan nyerték a párharcot.

Trancsik Zsanett

Fotó: Muzslay P.

Villámrajtot vettek a kaposváriak, már rögtön a találkozó elején elhúztak öt egységgel, ebből Isidora Ubavic szolgáltatott két ász nyitást. A szerb átló mellett még Gyimes Zsófia termelte magabiztosan a pontokat. Határozottan játszottak a vendégek, tartani tudták a játszma elején kialakított előnyüket. Ugyan két egységre meg tudta közelíteni őket a Székesfehérvár, de tovább csökkenteni a különbséget már nem sikerült. A hazaiak javarészt ellenfelük hibáiból építkezett, ez leginkább a rontott nyitásokból volt lehetséges, hiszen a KNRC az egész mérkőzés alatt nyolcszor rontott, míg a MÁV csupán kétszer. Az ászok csatáját is a Kaposvár nyerte, nyolcszor voltak eredményesek – ebből Ubavic ötször –, míg a Székesfehérvár négyszer. Radnai Luca érkezett 14–18-as állásnál, s rögtön két ász nyitással hívta fel magára a figyelmet. A somogyiak akarata érvényesült ebben az etapban, a hajrában pedig még inkább beindították a rakétákat, így nagyon magabiztosan nyerték a szettet (16–25).

A folytatásban már szorosabb volt a küzdelem, bár igyekeztek a vendégek ismét nagyobb különbséget kialakítani, de ezúttal a hazaiak nem hagyták magukat. Többször is megközelítette ellenfelét egy pontra a Fehérvár, de egyenlíteni egyszer sem tudott. Nagyon sokáig loholtak a székesfehérváriak a kaposváriak nyomában, 18–19-nél pedig Vincent Lacombe időt is kért. Ami nagyon jókor jött, hiszen a MÁV ezután mindössze egy egységet tudott termelni, amikor a somogyiak első szettlabdáját hárították, de aztán a másodikat már Ubavic értékesítette.

A harmadik felvonásban még vezettek is a hazaiak, bár annak sokáig nem örülhettek, mivel a vendégek ismét egy ötös sorozatot produkáltak, ebből Gyimes volt négyszer eredményes. 4–10-es állásnál már a második idejét kérte ki Lukasz Przybylak, de ez nem rendítette meg egyszer sem a Kaposvárt, s már nyolc is volt közte. Minden összejött ebben a szettben a somogyiaknak, míg fehérváriak még bizonytalanabbak voltak, mint az elsőben. 12–22-nél már tízpontosra duzzadt a különbség, ezután pedig mindkét csapat három egységet szerzett még, s ez a KNRC győzelmét jelentette, így már 2–0 az előnye az 5-8. helyért vívott küzdelemben. A párharc az egyik fél három győzelméig tart.

– Örülök annak, amit ma a pályán láttam a lányoktól, minőségben, fegyelmezettségben is sokkal jobbak voltunk, mint a múltkor. Hétfőn Kaposváron szeretnénk ismét nyerni, és lezárni a párharcot, értékelte a csapat teljesítményét Vincent Lacombe, tréner. 

MÁV Előre SC-ST.Solar–Kaposvári NRC 0–3 (–16, –19, –15)
Videoton Oktatási Központ, Székesfehérvár, 105 néző. Vezette: Sík, Szarka.
MÁV: Dolotova (-), Ertz (7), Szabó (5), Dvoracek (11), Tóth (6), Gilfillan (4). Csere: Kovács (liberó), Borostyán (-), Narancic (-), Csabai (1). Vezetőedző: Lukasz Przybylak.
KNRC: Bodovics (4), Ubavic (18), Godó (9), Gyimes (12), Maggioni (1), Szedmák (10). Csere: Radnai Lili (liberó), Hegyi (-), Radnai Luca (3), Renko-Ilic (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában