Labdarúgás

2023.05.21. 19:06

Kínkeserves Rákóczi-siker a sereghajtó ellen

Ha szenvedve is, de legyőzte a sereghajtó Zsámbéki SK csapatát a Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának 38., utolsó játéknapján.

Klein Péter

Fotó: Lang R.

Könnyűnek ígérkező mérkőzés várt a Kaposvári Rákóczi FC együttesére, amely a zárófordulóban a már biztos kieső, sereghajtó Zsámbéki SK csapatát fogadta a Cseri úti sportcentrumban. A zsámbékiak azonban bizonyították, hogy nincs könnyű mérkőzés, hiszen hiába estek már hetekkel ezelőtt ki a harmadosztályból jól kezdték a mérkőzést. Mikler Dánielnek már az első percekben védenie kellett Csabafi Szabolcs gyengére sikerült lövésénél, majd az első negyedóra vége előtt hibázott egyet a kapus, hiszen alászaladt Zsuppán Donát oldalszabadrúgásának, ami után Marticsek Gergő begyalogolt a kapuba a labdával (0–1). Tíz perc elteltével egy hasonló szituáció után Pintér Norbert szabadrúgását Harsányi Dániel nagy erővel a bal kapufa segítségével fejelte a hálóba (1–1). Az egyenlítés után a Rákóczi átvette a mérkőzés irányítását, azonban hiába birtokolta többet a labdát, kevés helyzetet tudott kidolgozni.
A második félidőben viszonylag gyorsan, négy perc leforgása alatt Ekker Milán harcolt ki egy tizenegyest, amit Hampuk Ádám értékesített (2–1), majd egy perc múlva akár kettővel is elléphetett volna a Rákóczi, de Szederkényi Ádám átlövése éppen elkerülte a jobb felsőt, akárcsak Ekker Milán fejese bő egyórányi játék után. A hajrában még egy-egy szabadrúgás jelentett veszélyt mind a két oldalon. A hazaiak részéről Kálmán Szilárd lövését Terjék kapus védte, míg Sugár Soma huszonöt méteres szabadrúgása a jobb és felső kapufa találkozásáról vágódott vissza a mezőnybe.

Kattints a képre további fotókért! 
Fotó: Lang R.

A Kaposvári Rákóczi FC így, ha szenvedve is, de győzelemmel búcsúzott a szezontól, illetve a Cseri úti sportcentrumtól is, ugyanis elkészült a Rákóczi Stadion gyepcseréje, így a következő évadban újra a cukorgyári gödörben futballoznak majd a zöld-fehérek.
 

 

Címkék#rákóczi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában