Kézilabda

2023.05.12. 21:07

Meglepő boglári vereség a Bakonyban

Leküzdötte a balatoniakat a kiesés elől menekülő, erősen tartalékos Fejér-B.Á.L. Veszprém egy verekedős, három piros lapot hozó összecsapáson. Ehhez a harcmodorhoz nem tudtak felnőni a bogláriak, akik védekezésével lehetett leginkább elégedetlen Sótonyi László. Ez volt a "KisVeszprém negyedik hazai sikere, ugyanis a két kieső, a HÉP–Cegléd és a Budai Farkasok-Rév Group mellett csak a CYEB–Budakalászt tudták eddig legyőzni.

Keszthelyi Zoltán

A Telekom Veszprém, OTP Bank-PICK Szeged, Ferencvárosi TC, MOL Tatabánya KC magasságaiban járt a Fejér-B.Á.L. Veszprém, ugyanis harmincegy, vagy ennél több gólt csak ezek a csapatok dobtak a bogláriaknak az eddigi huszonhét találkozójukon. Ezzel a gólzáporral meg is alapozták a sikerüket, amit úgy értek el, hogy mindössze tíz mezőnyjátékossal játszották le ezt a hatvan percet, akik közül a harminckilencedikben Szmetán piros lapot kapott és Fercsik a végén mindössze három percre szállt be. Balatonbogláron is – ahol kikaptak januárban – dobtak persze harmincat, ezt nézve akár ez a most kapott harmincegy elfogadható is lenne idegenben, ám ezúttal Podoba kapus mellett sérülés miatt Tóth Péter, Stranigg, Pulay sem volt, Molnár Balázs pedig nem szállt be a kispadról, akik akkor tizenöt gólt dobtak a harmincból! Most nélkülük még eggyel többet is szereztek, ami nem vet jó fényt az akadémisták védekezésre. Különösen a hazaiak beállói voltak elemükben, akik tízig jutottak, ebből Gál hetet, Szrnka pedig hármat vállalt! Az előbbi mellett Preszter volt még nyerőember, aki az utolsó húsz percben négyszer volt eredményes. Nekik is köszönhetően született meg a szezon mindössze negyedik hazai sikere.

 

A sok kapott gól ellenére Deményi nem védett rosszul, harmincegy százalékon teljesített, talán korábban is jöhetett volna Palasics. Delyék nem bírtak az erőszakos házigazdákkal, nem tudták felvenni a kesztyűt és bizony sokszor hozták kiszolgáltatott helyzetbe Deményit. A támadójátékban is akadtak hibák, Sztraka gyengén kezdett, de sikerült lendületet vennie, többekkel ellentétben jól állta a sarat a nem finomkodó hazai fallal szemben, ennek köszönhetően kiharcolt két hetest, kétperce(ke)t, piros lapot, emellett dobott hat gólt is, ám Krakovszki Zsolton kívül néhol csak Kovács és Papp Tamás tudott még lendületet hozni. Sok volt a balatoni hiba, tizenhárom eladott labdájuk, technikai hibájuk volt, amihez jött egy rontott hetes és három kapufa.

– Úgy gondolom, motivációban és akaratban múltuk felül a vendégeket. A védekezésüket és az eddig látott harcosságot most nem tudták produkálni, nálunk pedig kiváló egyéni teljesítmények voltak. Sokat tettünk ezért a sikerért, boldogok vagyunk, mondta Danyi Gábor a mérkőzést követően. 

– Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez, teljesen megérdemelt sikert arattak egy számukra létfontosságú meccsen, jegyezte meg Sótonyi László. Az elemzésbe nem mennék bele, ebben az évben sokszor csodát tettünk már, de úgy látszik, néhány kulcsjátékosomnak nem sikerült motivációt találni a hátralévő mérkőzésekre, így nehéz bármit csinálni.

K&H férfi kézilabda liga – 24. forduló
Fejér-B.Á.L. Veszprém – HSA NEKA 31–27 (15–13)

Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Bíró Ádám, Kiss Olivér Bende
Fejér-B.Á.L. Veszprém: Miklós G. – Preszter 4, Szmetán P. 3, Vetési 2, Szrnka 3, Ludmán 2, Hári 5. Csere: Bugyáki, Éles B. 5, Gál 7, Fercsik. Edzők: Éles József, Danyi Gábor

HSA NEKA: Deményi – Krakovszki Zs. 6, Dely, Sztraka 6, Karai 1, Ács P., Sisa. Csere: Palasics (kapus), Papp T. 3, Kovács T. 3, Krakovszki B. 4 (1), Temesvári 1, Dobi, Draskovics 1, Szilágyi B. 1, Kathi 1. Vezetőedző: Sótonyi László
Kiállítások: 10 perc (6 perc), illetve 12 perc (4 perc)
Hétméteresek: 1/0 (1/0), illetve 2/1 (–)
Piros lap:
Szmetán Péter (Fejér-B.Á.L. Veszprém – 39.p.)

Szrnka Levente (Fejér-B.Á.L. Veszprém – 60.p.), illetve

Temesvári Gábor (HSA NEKA – 58.p.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában