Kézilabda

2023.05.31. 13:59

Négy boglári csapat is bejutott az elődöntőkbe

A boglári Nemzeti Kézilabda Akadémia négy együttese is bejutott a korosztályos négyes döntőkbe. A lánycsapatok közül az U17-es és az U19-es, a fiúknál az U20-as, illetve az U18-as.

MW

Fotó: Nemeth Levente Foto

Az alapszakasz utolsó hetének kezdete előtt biztossá vált, milyen párharcokat rendeznek az U17-es és az U19-es élvonalbeli leány kézilabda-bajnokság négyes döntőjében.

Az U19-es bajnokság két csoportja közül a keleti alakult izgalmasabban, az FTC és a DVSC ugyanis tavasszal fordulókon át fej-fej mellett haladt az élen, a május elején Debrecenben megrendezett rangadójuk így komoly jelentőséggel bírt. Az összecsapást végül a vendég ferencvárosiak 31–24-re nyerték, így kétpontos előnybe kerültek, és mivel a Vasas elleni meccsükön könnyed győzelmet arattak, egy fordulóval a vége előtt bebiztosították a helyüket. A DVSC sem búslakodhat: a debreceniek Békéscsabán győztek, ezzel pedig megszerezték a második helyet, ami szintén kvalifikálja őket a négyes döntőbe. Amelynek másik két tagja a Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Dunaújvárosi KKA lesz. A Nyugati csoportban kevésbé volt izgalmas a befutó: a NEKA játékosai egy kivételével az összes bajnokijukat megnyerték, egyedül a Kozármisleny ellen hullajtottak el egy pontot tavasszal.

Az U17-esek Keleti csoportjában is a DVSC és az FTC párosát találjuk az első két helyen, a fiatalabbaknál azonban a debreceniek magabiztos teljesítménnyel végeztek az élen.

Nyugaton a NEKA csapatát nem lehetett eddig megállítani, huszonötből huszonöt győzelemmel vezetik a csoportot, az őket követő Győri Audi ETO KC pedig csak tőlük kapott ki ebben az évadban; a két együttes kiemelkedett a mezőnyből, nem volt kérdés a helyük a négyes döntőben.

A boglári U19-es gárda ellenfele a DVSC lesz, míg az U17-es csapaté az FTC.

Komoly izgalmakra volt kilátás az U18-as élvonalbeli fiú kézilabda-bajnokság utolsó hétvégéjén, hiszen a Keleti és a Nyugati csoportban is három együttes volt még versenyben a négyes döntőt érő helyekért.

Keleten a Ferencváros és az Optimum Solar-Békési FKC azonos pontszámmal állt az első két helyen az utolsó forduló előtt, ám egyik csapat sem dőlhetett hátra, hiszen a PLER-Budapest együttese egy egységgel lemaradva üldözte őket. Az FTC-nek nem okozott gondot a két pont begyűjtése, a fővárosiak az Orosházát győzték le otthon magabiztosan, 52–23-ra. A másik két említett csapatnál előbb a Békési FKC lépett fel az ötödik Gyöngyös csarnokában, és játszott rendkívül szoros mérkőzést. Kevesebb mint öt perccel a vége előtt még egy góllal a hazaiak vezettek, ám fordítani tudtak a békésiek, 26–24-es győzelmükkel pedig bebiztosították a második helyüket, ezzel együtt a Final Four-szereplést.

A Nyugati csoportban még szorosabb állásról várták az utolsó kört a csapatok: a BFKA-Veszprém, az Éles KISE és a NEKA egyaránt 39 ponttal állt 23 bajnoki után. A sort a veszprémi Éles KISE fiataljai kezdték, akik botlottak hazai pályán: öt góllal maradtak alul a BFKA-Balatonfüreddel szemben. Ennek tudatában a NEKA a Budai Farkasokat simán legyőzte (50–25), a BFKA-Veszprém pedig szintén magabiztosan múlta felül a PSN-t, így mindkét gárda bejutott a négyes döntőbe.

A NEKA az Optimum Solar-Békési FKC csapatát kapta ellenfeléül a négyes döntőben.

A legidősebb hazai korosztályos fiú kézilabda-bajnokság, vagyis az U20-asok alapszakasza is véget ért a hétvégén, az U18-ashoz képest viszont kevesebb izgalmat tartogatott a befutó, hiszen már az utolsó forduló előtt biztossá vált, mely csapatok vehetnek részt a június eleji négyes döntőben.

A Keleti csoportban a PLER-Budapest és az OTP-Bank Pick Szeged azonos pontszámmal állt a tabella első két helyén, így alapszakaszdöntőnek számított az ütközetük, amit végül idegenben a fővárosiak nyertek 38–36-ra.

A csoportgyőztes NEKA hibátlan mérleggel fejezte be az alapszakaszt, mind a 26 bajnokiját megnyerte, amire nem sűrűn van példa az U20-as élvonalban. Utolsó mérkőzésükön a biztos második, így szintén Final Fouros Budai Farkasokat győzték le hazai környezetben 35–25-re.

A NEKA az OTP-Bank Pick Szeged együttesével küzd meg a négyes döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában