Jegyzet

2023.06.17. 18:14

Az év diákcsapata

Fenyő Gábor

Ha csak a diákolimpián elért eredményeket vesszük szigorúan górcső alá, akkor a csapatsportok közül a kézilabda, egészen pontosan a balatonboglári székhelyű NEKA magasan a legeredményesebb. Mind a leányoknál, mind pedig a fiúknál ők nyerték a középiskolásoknál a döntőt. Más kérdés, hogy náluk kötelező elvárás a jó szereplés, lévén az ország egyetlen államilag támogatott kézilabdaklubja. Nem is nagyon rajonganak értük az ellenfelek, mivel teljesen más közeget képviselnek, s teljesen mások a felkészülési lehetőségeik. 

A kézilabdát a röplabda követi, ami viszont egyértelműen a saját utánpótlásából merít és épít. Itt jutott két ezüst – mármint a fiúknál –, de két aranyat is begyűjtöttek strandröplabdában. Nem véletlenül ilyen fényes az idei eredménylistájuk, hiszen a Fino-Kaposvár megint a csúcsra ért, a hagyományokat követve ugyancsak bajnok lett a Fino játékosaira épülő MATE egyetemi csapata is, két korosztályos együttesük – az U20-as és az U17-es – pedig a dobogó harmadik fokára verekedte magát. 

Ha mégis választani kellene, akkor én mindenképpen a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium diákolimpiai bajnok futsalcsapatának adnám a 2022/2023-as tanév legjobb somogyi diákcsapatának járó díjat. A Rózsa János dirigálta munkácsysok a semmiből törtek elő, s olyan csapatokat győztek le, melyek tagjai az NB-s labdarúgó- és futsalbajnokságokban jeleskednek. Ez valóban szenzációs bravúr volt: nem a kötelező győzelmek közé sorolandó, mint például a NEKA diadalmenete. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában