Kézilabda

2023.06.12. 15:51

Másodikak lettek a serdülők a nemzetközi tornán

Az első két meccsét megnyerte, a házigazda németekkel viszont nem bírt a serdülő fiú kézilabda-válogatott, így második lett a nemzetközi Ruhr Games-en.

Másfél hónappal az év legfontosabb versenye, a nyári EYOF előtt nívós felkészülési tornán szerepelt június 9 és 11 között a serdülő fiú kézilabda-válogatott. A Szabó Levente szövetségi edző által irányított fiatalok a németországi Duisburg felé vették az irányt, hogy részt vegyenek a Ruhr Games nemzetközi megméretésen, három másik csapattal együtt. 

Az együttesek körmérkőzéseket játszottak, amit jól kezdtek a magyar fiatalok: a lengyelek ellen elhúztak az első percekben, ám feljött az ellenfél, és átvette a vezetést az első játékrész felénél. A folytatás is fordulatosan alakult, a szünetre döntetlennel vonultak le a felek, a második félidőben azonban végig előnyből kézilabdázhattak Barna Dánielék, a hajrára pedig már nem maradtak izgalmak. Annál körömrágósabb volt a franciák elleni finis: a félidőben még 16–15-ös hátrányban voltak a magyarok, ami az utolsó 10 percre megduplázódott, a hajrában viszont óriási izgalmak közepette összejött a fordítás. A németek elleni összecsapás az aranyéremről döntött; a nyertes az első helyet is megszerezte. Ez végül a házigazdáknak sikerült, akik hatgólos sikert arattak.

A magyar csapat innentől már teljes erőbedobással készülhet a nyári EYOF-ra, amely július huszonharmadikán kezdődik Mariborban.

Magyarország–Lengyelország 33–29

Magyarország–Franciaország 35–34

Németország–Magyarország 29–23

A magyar serdülőválogatott kerete: kapusok: Balogh Ádám (FTC), Várady-Szabó László (BFKA-Veszprém), Vida Rókus Mihály (NEKA), jobbszélső: Kucsera Máté (Pick Szeged), jobbátlövők: Barna Dániel (BFKA-Veszprém), Horváth Dávid (Budai Farkasok), irányítók: Eklemovic Márkó (BFKA-Veszprém), Német Márk (Pick Szeged), beállók: Furka Márton János (Pick Szeged), Német Bulcsú Botond (BFKA-Veszprém), Szökrényes László (BFKA Veszprém), Zakor Zalán (NEKA), balátlövők: Fazekas Máté (Éles Kézisuli), Gazsó Péter (Pick Szeged), balszélsők: Hoffmann Balázs (BFKA-Veszprém), Szabadi Milán Anthony (NEKA).

A Nemzeti Kézilabda Akadémiát három játékos képviseli; Vida Rókus Mihály, Zakor Zalán és Szabadi Milán Anthony.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában