Labdarúgás

2023.06.16. 17:40

Törölték az eredményeiket, kizárták az Inkét a bajnokságból

Kizárták a Somogy megyei harmadosztályú labdarúgó-bajnokságból az Inkét, s emiatt módosult a pontvadászat végeredménye.

A fotó illusztráció

Fotó: Lang Róbert

Véget értek ugyan a küzdelmek a Somogy megyei labdarúgó-bajnokságokban, ám egy versenybizottsági döntés miatt átrendeződött a harmadosztály tabellája. Az Inke ugyanis három találkozóra sem állt ki, s emiatt bejelentés érkezett a Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatóságához. A döntés megszületett, a csapatot kizárták a pontvadászatból, s emiatt az összes eredményük semmisé vált. Kerestünk az inkei együttest elnökét, aki nem kívánt nyilatkozni. A kizárás után a Balatonszárszó vélhetően lecsúszik a még feljutást jelentő második helyről, melyet a valószínűleg Somogyvár foglal el. Felhívtuk a szárszói egylet elnökét Sarang Sándort, aki jövő hétre ígért tájékoztatást.
– Nem jelentettünk fel senkit, mindössze egy beadvánnyal éltünk az MLSZ SMI felé, miután az inkeiek három mérkőzésen sem álltak ki, s a versenyszabályzat egyértelműen fogalmaz ebben az esetben – válaszolta megkeresésünkre Kiss Csaba, a Somogyvár KÖSE elnöke. – Emiatt sok támadást kapott a településünk, de nem biztos, hogy ezért minket kellett volna elővenni. Bárki jelezhette volna a szövetség felé a történteket, de nem tette meg. A március 18-ai Zamárdi–Inke-találkozó elmaradt, a három pontot azonban csak a bajnokság lezárása után, június elsején írták jóvá a hazaiaknak, betekintést kértem a szövetségtől, miért nem rendezték meg a meccset, s kiderült a vendégek miatt és ez volt a harmadik olyan mérkőzésük, melyen nem álltak ki... Kérdezem én, miért nem zárták már ki akkor az inkeieket. Nem azt kell szajkózni, hogy azért tettünk bejelentést, mert csak 3–3-az játszottunk az Inkével, inkább arról, ki hibázott. Egész szezonban – az utolsó fordulótól eltekintve – ott voltunk a második helyen azaz mindent megtettünk a feljutásért.
– Volt egy egyesületi bejelentés, azt kivizsgáltuk, s a versenybizottság helyt adott a megkeresésnek, s így, a három ki nem állás miatt, az Inkét ki kellett zárni a Somogy megyei harmadosztályú labdarúgó-bajnokságból – mondta Nemes Nándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatóságának igazgatója. – Az együttes eredményeit töröltük, így átrendeződés volt a tabellán.

A címoldali fotónk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában