Átúszás után

2023.07.25. 11:37

A próbázók megúszták, amiért érmet kaptak

Évtizedek óta összefonódott a házigazda Balatonboglár neve a hagyományos klasszikus Balaton-átúszással.

Fenyő Gábor

Mészáros Miklós immár 14 éve vezeti polgármesterként a várost, s azóta talán csak egy vagy két látványos megmozdulást hagyott ki. A Balaton-parti település első emberét kérdeztük a vasárnapi, sorrendben 41. Lidl Balaton-átúszás tapasztalatairól. 

– Minden rendben volt – kezdte Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere. – A szervezők hiba nélkül végezték és tették a dolgukat, a bátor próbázók pedig türelmesek voltak. Bár meleg volt, mégsem idegeskedett senki. Mivel idén fizetős lett a parkolás Bogláron, tartottunk attól, hogy az emberek rossz néven veszik, de ezzel sem volt különösebb probléma. 
Mészáros Miklós nemcsak az első úszókat várta meg. 

– Amikor megtudtam, hogy Novák Katalin is átússza a Balatont, mindenképpen szerettem volna (újra) találkozni vele – mondta a boglári polgármester. – Pár hónapja már volt a vendégünk; akkor több somogyi településre is ellátogatott, s hozzánk is eljött. Vagyis ismerősként, visszajáró vendégként fogadtuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában