Birkózás

2023.07.09. 16:15

Budai Ferenc ezüstérmes lett, öt magyar nyert bronzérmet

A 68 kg-os Budai Ferenc ezüstéremmel zárta vasárnap a kaposvári U15-ös birkózó Európa-bajnokságot, míg öten – a 38 kg-os Zatkó Gergő, a 41 kg-os Kovács Keve, az 57 kg-os Torda Regő, a 62 kg-os Kolompár Imre és a a 85 kg-os Kerepesi Ákos– bronzérmet szereztek.

Fenyő Gábor

Vasárnap végül hét magyar birkózhatott éremért, miután a délelőtt rendezett vigaszágon még négyen – a 44 kg-os Czuczor Ervin, az 57 kg-os Torda Regő, a 62 kg-os Kolompár Imre és a 85 kg-os Kerepesi Ákos – eljutottak a „kisdöntőbe”, vagyis hogy a bronzérmet indulhatnak csatába.

Amúgy jobb magyar rajtot el sem lehetett volna képzelni. A 38 kg-os Zatkó Gergő szó szerint a legutolsó pillanatban fordította a maga javára a bronzmeccset az azeri Gurban Majnunov ellen, majd mindjárt utána a 41 kg-os Kovács Keve csak 41 másodpercet töltött a szőnyegen a grúz Ramaz Baszilija elleni fellépésén. Az 57 kg-os Torda Regő és a 62 kg-os Kolompár Imre is magabiztosan verte francia ellenfelét a bronzmeccsen: előbbi  Kyliane Eddouht, utóbbi pedig Amjad Lambret győzte le. A zárszót a 85 kg-os Kerepesi Ákos meccse jelentette, aki szoros meccsen gyűrte le a török Eyup Onent. Egyedül csak a 44 kg-os Czuczor Ervin kapott a holland Mate Adri van Ostól,

A döntő viszont sajnos nem úgy alakult, ahogy azt elképzeltük és szerettük volna. Az azeri  Yusif Ahmadlinak még egy percre sem volt szüksége az aranyhoz; 53 másodperc elteltével már kihirdették a győzelmét, így Budai Ferencnek be kellett érnie az ezüstéremmel. A magyar kötöttfogású U15-ös válogatott a csapatpontverseny előkelő harmadik helyén zárt Grúzia és Azerbajdzsán mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában