Akadályfutás

2023.07.04. 15:07

Országos bajnokok lettek a Gépész lányai

Harmadik alkalommal rendezték meg júniusban Bánkon az Országos Kadét Akadályfutó Bajnokságot, ahol harminchét intézményből 657 versenyző mérte össze az erejét.

A Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégiumából tizenhét diák vett részt a nagyszabású eseményen. A hölgyek csapatversenyében a legjobb három-három versenyző eredményéből adódott a csapateredmény, itt a Páhoki Sarolta, Takács Annamária és Tóth Patrícia trió állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

A három legjobb fiú és a legjobb idővel rendelkező leány versenyző idejéből számított mix kategóriában a Páhoki Sarolta, Kelemen Árpád, Magyar József és Bajna Máté négyes a huszonkét csapatból az ötödik lett. A harmincnégy értékelt együttest felvonultató fiú mezőnyben a tizenhatodik lett a Gépész csapata – írta a közösségi média felületén a szakgimnázium.

Az egyéni versenyben Páhoki Sarolta érte el a legjobb helyezést, aki a 124 fős leány mezőnyben megszerezte a bronzérmet. Tóth Patrícia és Takács Annamária is remekül szerepelt, Patrícia a hatodik, míg Annamária a tizenegyedik helyen végzett. Nagyszerűen helyt állt Huszár Angéla (29.) Kovács Krisztina (31.) és Bátor Réka (38.) egyaránt.

A fiúk 534-en vágtak neki az akadályok leküzdésének, közülük 388-an teljesítették a pályát úgy, hogy maximum két hibát vétettek. Tőlük 51. helyezésével Kelemen Árpád volt a legeredményesebb, akit Magyar József (66.) és Bajna Máté (73.) követett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában