Labdarúgás

2023.07.18. 14:02

Tizennégy csapat rúgta a bőrt a Varga Balázs Emléktornán

Trancsik Zsanett Kármen

Az Atombeton együttese nyerte meg az emléktornát

Huszonhetedik alkalommal került megrendezésre a Varga Balázs Emléktorna Törökkoppányon, amely egy kispályás labdarúgó-torna. A viadal szervezésében a Törökkoppányi Szabadidő és Tömegsport Egyesület is részt vett, mely a Somogy vármegyei harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban is szerepel Koppányvölgye FC néven, s az idei szezonban az ötödik helyet szerezte meg.

– Július tizenötödikén rendeztük meg az emléktornát a sportpályán, 1996 óta minden évben várjuk a csapatokat erre a megméretésre – mondta Varga György, Törökkoppány polgármestere. – Varga Balázs 1996-ban fiatalon, huszonegy évesen hunyt el egy balesetben, a Törökkoppányi Sportegyesület tagja is volt, az ő emlékére szervezzük meg az emléktornát minden évben.

A megméretésen tizennégy csapat vett részt, jöttek labdarúgók Székesfehérvárról, Marcaliból, Tabról, a környező településekről, de Varga György elmondása szerint Jászberényből is érkeztek már alakulatok, valamint az ország több településéről is.

– Elég melegre sikeredett a torna napja, ami egy kicsit visszafogta a nézőket, de azért voltak szép számmal, a rendezvényen pedig nagyjából kétszáz-kétszázhúsz ember vett részt – fogalmazott a polgármester. – Aki végignézte a meccseket, annak azért volt szüksége bőségesen naptejre. Az emléktorna minden évben egy közös étkezéssel zárul a csapatokkal. Reggel 8 órakor kezdődött és délután három-fél négy körül lett vége a rendezvénynek.

A Varga Balázs Emléktornát az Atombeton együttese nyerte meg, melyet a tabi futballcsapat egykori játékosai fogják össze. A második a Magyarkeszi KSE lett, a bronzérmet pedig a Feláldozhatók alakulata érdemelte ki, ők az egyik szomszédos településnek a játékosai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában